Totaal zorg Wonen
Image default
Huishouden en schoonmaak

RVS reinigen

Rvs reinigen moet minimaal 1 keer per jaar gebeuren, om het te beschermen. Er gaat namelijk vuil in en op de rvs zitten, wat goed verwijdert moet worden anders word de levensduur van de rvs verkort.

 

Grondig reinigen

 

Rvs kan heel lang mee gaan, mits het goed onderhouden word. Het onderhoud van rvs is heel simpel, om het schoon te houden kun je er gewoon met een doekje overheen gaan. Je hoeft het ook maar 1 keer per jaar grondig te reinigen, zodat het hardnekkige vuil ook word verwijdert. Dit kun je met een microvezel doekje en een sopje doen.

 

Het komt wel vaak voor dat hardnekkige vuil niet met een doekje en sopje verwijdert kan worden. Veel mensen gaan dan een spons of borstel gebruiken wat een grote fout is, want een spons of borstel kunnen de rvs heel makkelijk beschadigen. Het is dan ook zeker niet slim om de rvs reinigen met een spons of borstel te doen. Als het vuil er met een doekje echt niet eraf komt, heb je nog maar 1 optie en dat is ultrasoon reinigen.

 

Reinigen met ultrasoon

 

De rvs reinigen met ultrasoon zorgt ervoor dat het grondig gereinigd word en dat de rvs beschermt blijft. Het ultrasoon reinigen bestaat uit een ultrasoon bad, wat gevuld word met een vloeistof voor het reinigen van rvs. De rvs word dan in het bad gedaan en het word helemaal ondergedompeld in de vloeistof. Het ultrasoon bad stuurt dan geluidsgolven met een lage frequentie door het bad, om zo de rvs te reinigen. De geluidsgolven zorgen voor sterke stromingen en mini implosies, dat als een borstel fungeren. Zo komt zelfs de hardnekkigste vuil los van de rvs, zonder het te beschadigen.

 

De ultrasoon methode word dan ook heel vaak ingezet, voor het rvs reinigen. De meeste professionele bedrijven hebben een paar van deze apparaten in huis.

 

Verschillende rvs profielen reinigen

 

Het mooie van de ultrasoon methode is, dat je alle rvs profielen mee kan reinigen. Het maakt niet uit of het geborsteld, geschuurd of geslepen is. Met de ultrasoon methode kunnen alle rvs profielen gereinigd worden, zonder het beschadigen. Het mooie is dan ook dat je niet extra hoeft te betalen voor de verschillenden rvs profielen, want er zijn gewoon standaard tarieven voor ultrasoon reinigen. Je kunt tegenwoordig zelfs de ultrasoon bad huren, om het zelf thuis te gebruiken. Het word tegenwoordig gewoon bij bouw winkels, zoals de Gamma verhuurd aan particulieren.

https://vangeenen.nl