Totaal zorg Wonen
Image default
Gezond wonen

Hottub genieten pur sang

Stress, iedereen heeft er wel eens mee te maken. Stress is ongezond als u te lang spanning voelt en u geen tijd kunt of wilt nemen voor ontspanning. Stress brengt uw lichaam in staat van paraatheid maar stress kan ook ongezond zijn als u te lang spanning voelt en geen tijd heeft om te ontspannen en te relaxen. Een hottub of Jacuzzi zijn wellness producten die u volledig kunnen laten ontspannen. EN het is ook nog eens goed voor de gezondheid en algemeen welzijn. En wie wilt dat nu niet in deze drukke maatschappij. In dit artikel lichten we beide wellness producten nader toe.

De hottub

Hottubs worden van meerdere soorten hout gemaakt om de prijs te drukken. Dat kan Siberisch sparren of lariks zijn maar ook eiken. De enige die de specifieke aromatische geur afgeeft en jarenlang mooi blijft is echter hout van de Canadese rode ceder. Van origine hoort de kachel ín de hottub.

Op het gemak verzamel je het stookmateriaal, bouwt een mooi piramidetje van zachte spaanders in de kachel en legt er al vast wat harder hout bij. In een tijdsbestek van zo’n 1½ tot 3 uur warmt het water zich op en verspreid er zich een uitnodigende geur van vuur en nat cederhout. Neem je een externe (hout)kachel, elektrische verwarming, een waterfilter of massagestralen heb je een elektrische voorziening nodig voor de pomp. Het badwater verwarmen kan ook met aard- of butaangas.

Ook de plaatsing van de hottub is iets waar u over na moet denken. Zo wordt geadviseerd het bad altijd onder een afkapping te plaatsen, dit gezien vuil en stof van buitenaf in het water terecht kan komen.  De installatie van hottubs vindt meestal zelf plaats, gezien de hottub als een bouwpakket wordt aangeleverd. Ook kunt u er voor kiezen dit door een expert te laten doen.

Jacuzzi

Naast hottubs bestaan er ook Jacuzzi’s. Een Jacuzzi is onder het grote publiek ook wel bekend als een spa bubbelbad of bubbelbad. Ook wordt een Jacuzzi vaak weleens verward met een hottub, toch zijn deze wellness producten totaal verschillend van elkaar. In tegenstelling tot een hot tub is een Jacuzzi niet gemaakt van hout maar bestaat deze uit een kuip van acryl. De omkasting is vaak van kunststof en soms ook van hout.

Ook wordt een Jacuzzi niet houtgestookt maar wordt deze verwarmd middels een ingebouwd besturingssysteem en pompinstallatie. Alles is dus elektrisch wat betekent dat het bad ook continue onder stroom moet staan. U denkt nu wellicht, dat kost dus ook een hoop,maar dit valt reuze mee. Een normaal formaat Jacuzzi verbruikt zo’n € 30 á € 40 in de maand extra.

Jacuzzi’s zijn tegenover een houten hottub meer moderner. Niet alleen qua look maar ook qua opties. In een Jacuzzi vindt u namelijk vaak tal van opties terug, zoals LED verlichting, speakers en een compleet zelf in te stellen programmering. Zo kunt u geheel naar wens alle massagejets instellen voor een full body massage. Heerlijk na een drukke dag op het werk!

Bij de meeste Jacuzzi’s wordt standaard een cover en opstaptrapje bijgeleverd. Deze cover beschermt het bad tegen vuil van buitenaf en zorgt tevens voor een 100% isolatie. Zo blijft het water op de gewenste temperatuur en verbruikt u minder energie.

Of u nu gaat voor een meer authentiekere hottub of een modernere Jacuzzi, beiden producten staan garant voor totale ontspanning!

http://www.sunspabenelux.nl