Totaal zorg Wonen
Image default
Aanbiedingen

Éénschijfsmachine

De meest eenvoudige professionele reinigingsmachines zijn misschien wel de eenschijfsmachines. De eenschijfsmachine is een machine die met de borstel op de ondergrond staat en door middel van een elektromotor de borstel laat roteren. De éénschijfsmachine biedt een oplossing bij het schuren, boenen en onderhouden van vloeroppervlakten. Er bestaan verschillende soorten eenschijfsmachines die elk beschikken over verschillende rotatiesnelheden of bewegingen. Van een machine met lage toeren tot een boenmachine met ultrahighspeed en van de duo speed éénschijfsmachine tot de highspeed éénschijfsmachine. 

 

  • Low speed eenschijfsmachine

Een low speed eenschijfsmachine gebruikt u om uw vloer te schuren en dus vervuiling te verwijderen. Deze machines beschikken over een toerental van tussen de 160 en de 200 rotaties per minuut. Low speed eenschijfsmachines gebruikt u zowel met borstels als met pads, afhankelijk van het oppervlak dat u wilt reinigen. Borstels komen het beste tot hun recht op vloeren waar reliëf in zit of vloeren met diepe voegen. De haren van de borstel raken namelijk de lage punten in het reliëf van de vloer en in de voegen. Pads gebruikt u voor zowat alle andere schuurtoepassingen en bestaan in veel vormen en maten. u heeft met een low speed eenschijfsmachine de keuze tussen droog of nat reinigen. Wanneer u nat reinigt, heeft u wel een stofwaterzuiger ofwel een trekker nodig om het water te verwijderen.

 

  • High speed eenschijfsmachine

Deze machine dankt zijn naam aan het feit dat de schijf ongeveer 400 rotaties per minuut maakt. De snelheid waarmee de pad over de vloer beweegt, resulteert in een glanzend effect. In bijna alle gevallen gebruikt u een high speed eenschijfsmachine in combinatie met een pad. Voor het creëren van een glas is het belangrijk dat er warmteontwikkeling plaats vindt tussen de pad en vloer. De wrijving van een droge pad op een droge vloer creëert voldoende warmte om dan die glans te creëren. Wanneer er water wordt toevoegt zal dit de wrijvingskracht drastisch verminderen. Een andere reden om nooit nat te werken is de rotatiesnelheid. Wanneer u met 400 tpm nat werkt, vliegt het water door de kracht van de pad alle kanten uit. 

 

  • Duo speed eenschijfsmachine

Wanneer u een oppervlakte zowel wilt schuren als boenen, dan is een duo speed eenschijfsmachine zeker geschikt. Deze machine beschikt over een schakelaar waarmee gemakkelijk gewisseld kan worden tussen low speed en high speed. 

 

  • Ultra high speed eenschijfsmachine

Voor een echt hoogglanzende vloer, werk de ultra high speed eenschijfsmachine het best. Een ultra high speed eenschijfsmachine roteert gemiddeld 1500 keer per minuut, waardoor deze de glans exponentieel vergroot. Deze machine wordt vooral gebruikt op een linoleum of pvc-vloer. Let wel op welke pad u inzet. Gewone pads smelten namelijk door de warmte die ontstaat. Wanneer de machine te lang dezelfde plek bewerkt, riskeer u zelfs brandplekken op de vloer.

 

  • Orbitale eenschijfsmachine

De Orbitale eenschijfsmachine maakt twee verschillende bewegingen tegelijk op twee verschillende snelheden. Hierdoor wordt de reinigingskracht drastisch vergroot. Enerzijds maakt de schijf een omwenteling van ongeveer 90 rotaties per minuut. Anderzijds maakt de schijf tegelijk 1400 kleine circulaire bewegingen per minuut. Op die manier creëert u in een handomdraai de schoonste vloeren.

 

https://facilitytradegroup.nl/