Totaal zorg Wonen
Image default
Woning en Tuin

5 Voordelen van een bouwkundige keuring

Een bouwkundige keuring is een grondige inspectie van een pand, uitgevoerd door een professionele bouwkundige. Het doel van deze keuring is om inzicht te krijgen in de technische staat en mogelijke gebreken van het pand. Er komen diverse voordelen kijken bij een bouwkundige keuring. In de tekst hieronder kom je te weten wat de 5 voordelen van een bouwkundige keuring zijn.

#1: Meer vertrouwen bij de koper

Een bouwkundige keuring kan ervoor zorgen dat de koper meer vertrouwen krijgt. Hier komt bij dat je de koper ook aan kunt geven welke mogelijkheden er zijn om de woning als nieuw te krijgen. Je krijgt dus ook inzicht in de extra kosten die komen kijken bij het kopen of verkopen van het pand. Het laten uitvoeren van een bouwkundige keuring als verkoper voldoet tevens aan de wettelijke meldingsplicht. Je kunt een bouwkundige keuring aanvragen via Huiskeur.nl op een makkelijke en snelle manier.

#2: Meer inzicht in wat je aanschaft

Door middel van een bouwkundige keuring kun je op heldere wijze inzien wat je gaat kopen of verkopen. Op deze manier kun je dus problemen als verborgen gebreken, een kat in de zak of ongeplande hoge kosten voorkomen. Naast meer inzicht biedt een bouwkundige keuring ook extra zekerheid tijdens het verkoopproces. De keuring wekt namelijk extra vertrouwen op, waardoor het proces sneller zal verlopen.

#3: Inzicht in de staat van het pand

Een bouwkundige keuring kan helpen door inzicht te geven in de huidige staat van het pand. Het voordeel hiervan is dat het eenvoudiger wordt om een beleidsplan op te stellen voor eventueel toekomstig gebruik, waardoor men makkelijker kan begroten.

#4: Bouwkundige keuring voor onderhandelen

Je krijgt een duidelijk beeld van de staat van het pand, waardoor je weloverwogen beslissingen kunt nemen en met meer zekerheid kunt kopen of verkopen. Als koper kun je meer zekerheid hebben met een bouwkundige keuring, aangezien je betrouwbare gegevens hebt over het pand. 

#5: Financieel inzicht

Je kunt goed inzicht krijgen in de kosten die behoren bij het verbouwen (of energiezuinig maken) van je woning. Zo kun je rekening met deze kosten houden, bijvoorbeeld wanneer je gaat kijken hoe je de aanschaf van een nieuw huis gaat financieren. Ook als verkoper kun je met een bouwkundige keuring duidelijkheid krijgen omtrent de staat van het pand. Wil je problemen, hoge geldboetes en onnodige risico’s voorkomen? Zorg dan voor een bouwkundige keuring.