Totaal zorg Wonen
Image default
Woning en Tuin

In de Corona crisis je woning verkopen? Verkoop het zelf!

Inmiddels leven we al bijna een jaar in de corona crisis. In de eerste maanden zag je toch dat de huizenprijzen bleven stijgen. Ook nu na bijna een jaar blijven de prijzen nog steeds stijgen, zo blijkt uit cijfers van de Nederlandse Vereniging voor Makelaars (NVM). Toch ontstaan er twijfels onder de bevolking. Vele vragen zich af hoe lang dit nog zo zal blijven en zijn toch bang dat de gevolgen voor de economie groot zijn en de woningmarkt wellicht in gaat storten. Tot nu toe lijkt het er op dat veel mensen hun woning gewoon nog in de verkoop zetten. Funda staat vol met woningen en makelaars hebben het zelfs drukker dan normaal. Maar wist je dat je je woning ook kan verkopen zonder makelaar? 

Als je een makelaar hebt ingeschakeld en deze gaan voor jou aan de slag om je woning te verkopen komen er altijd kosten aan te pas. De makelaar is jouw bemiddelaar tijdens het verkopen van jouw pand. Uiteindelijk rekenen ze hiervoor een courtage. Dit is een percentage wat ze krijgen van de uiteindelijke verkoopprijs. Je kunt ervoor kiezen om kosten te besparen, dit is mogelijk door je woning zelf te verkopen zonder makelaar. Dit is een optie die onder de particulieren in de loop der jaren steeds populairder en aantrekkelijker is geworden. Via verschillende websites waar je je woning op kunt plaatsen zonder een makelaar is een stijging te zien in het aanbod. Zelf je huis verkopen is mogelijk door direct te schakelen met de kopende partij, zonder extra bemiddelaar die ertussen zit. Helemaal nu veel mensen meer vrije tijd over hebben door het thuiswerken, is het de moeite waard om dit zelf op te pakken. Het is belangrijk dat je van tevoren marktonderzoek hebt gedaan en dat je weet wat jouw vraagprijs is. Denk hierbij ook na over wat jouw ondergrens is als mensen gaan bieden. Door de exacte prijs te bepalen is het verstandig om je woning te laten taxeren door een professional. Je kunt er ook voor kiezen om je huis te verkopen aan een vastgoedinvesteerder. Hierbij zijn er aan beide kanten geen makelaars bij betrokken en krijg je vaak een direct en vrijblijvend bod op je woning. Een ander voordeel is dat je flexibele voorwaarden op kunt stellen die voor beide partijen interessant zijn. 

Ook als je in het bezit bent van een beleggingspand kan het zijn dat je het nu wilt gaan verkopen. Is je pand verhuurd dan is het vaak lastig om al je huurders eruit te krijgen op de verkoopdatum. Dit heeft vaak te maken met de huurcontracten die op dat momenten nog lopen. Een huurder heeft veel rechten en als jij je pand gaat verkopen is dit geen geldige reden om de contracten te ontbinden. Je moet dus je pand in verhuurde staat gaan verkopen. Ook in dit geval kan je je beleggingspand verkopen aan een belegger of vastgoedinvesteerder. Dit soort partijen nemen graag de huurcontracten over. Ook in dit geval heb je weer het voordeel dat er geen makelaar nodig is en dat de notariskosten voor de aankopende partij is. 

DamBorg is een professionele vastgoedinvesteerder in Rotterdam en Amsterdam. Ze richten zich op de grote steden en hebben interesse in verschillende soorten beleggingspanden. Wilt u een vrijblijvend bod op uw woning of meer informatie dan helpen ze u graag verder.