Totaal zorg Wonen
Image default
Woning en Tuin

Beleggingspand of huis verkopen tijdens corona? Bespaar meerdere kosten en doe het zelf!

De eerste drie maanden van 2020 is de verkoopprijs van woningen gemiddeld blijven stijgen, zo blijkt uit de cijfers van de Nederlandse NVM (Vereniging voor Makelaars). Toch zijn er grote twijfels bij de bevolking die zich afvragen hoelang dit nog zo zal blijven, ook door het gevolg van de grote effecten van de Corona-crisis waar we ons momenteel in bevinden. Zo begint het erop te lijken dat mensen hun woningen gaan aanbieden bij de makelaars. Niet alleen bij een makelaar ligt de mogelijkheid om je huis te verkopen, maar er is nog een andere interessante manier om je huis te verkopen zelfs zonder makelaar.

Als je je woning wilt gaan verkopen via een makelaar komen hier verschillende kosten bij kijken. Een makelaar is eigenlijk een bemiddelaar tijdens het verkopen van je woning en zal hier een courtage vergoeding voor rekenen. Dit zijn extra kosten dus het komt voor vele mensen goed uit om hier kosten op te besparen. Om deze kosten te besparen kun je er dus voor kiezen om je huis zelf te verkopen. Dit is een optie wat in 2020 steeds populairder is geworden op de particuliere woningmarkt. Verschillende marktplaatsen en online huizensites hebben dit jaar een enorme stijging gezien in het aantal woningen die verkocht zijn zonder makelaar. Zelf je woning verkopen zonder makelaar is zeker mogelijk door direct proberen te schakelen met de verkopende partijen. Dus zonder een bemiddelaar zoals een makelaar. Doordat vele mensen thuiswerken hebben ze meer vrije tijd over doordat het reizen naar de werkplek afvalt. Dit kan in sommige gevallen wel 2 uur op een dag schelen. Hierdoor hebben mensen meer tijd om zich hierin te verdiepen en hun woning zonder makelaar aan te bieden. Het is van de voren erg belangrijk dat je de belangrijke aspecten al hebt uitgezocht. Bijvoorbeeld door marktonderzoek te doen naar recent verkochte woningen in de buurt en je woning te laten taxeren. Zo bedenk je voor jezelf een reële vraagprijs. 

Ook is er de mogelijkheid om je woning te gaan verkopen aan een investeerder of aan een belegger. In beide gevallen is er geen makelaar bij betrokken en krijg je in de meeste gevallen een vrijblijvend bod op je pand. De onzekerheden wat betreft een financieringsvoorbehoud zijn er niet en er worden voordelige en flexibele voorwaarden opgesteld. 

Mocht je in het bezit zijn van een beleggingspand dan kan het nu ook een juist moment zijn om je pand te verkopen. In de meeste gevallen is zo’n pand in zijn geheel of gedeeltelijk verhuurd en is het soms moeilijk om deze leeg te verkopen omdat je niet zomaar een contract kan ontbinden. Mocht je toch willen verkopen dan is er zeker de mogelijkheid om dit in de verhuurde staat te doen. Bijvoorbeeld door je beleggingspand te verkopen aan een belegger die ook gelijk alle desbetreffende huurcontracten overneemt. Er verandert voor de huurders niks maar alleen de eigenaar van het pand verandert. Een ander bijkomend voordeel bij het verkopen van een beleggingspand aan een belegger is dat hier geen makelaarskosten bij komen kijken en dat de gemaakte notariskosten volledig worden voldaan door de kopende partij. 

 

DamBorg is zo’n vastgoedinvesteerder die dit soort belegingspanden en woningen graag toevoegt aan hun portefeuille en in sommige gevallen renoveert waar nodig. DamBorg biedt een marktconforme prijs en is niet gevoelig voor economische golfbewegingen. 

Hebben wij uw interesse gewekt neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend bod op uw beleggingspand of woning. Wij adviseren u graag!