Totaal zorg Wonen
Image default
Woningen

3 vragen die je jouwzelf moet stellen voordat je een huis koopt in Deventer

Er kunnen veel vragen in je opkomen als je besluit een huis te gaan kopen. Dat is niet heel raar, want een huis kopen doe je natuurlijk niet iedere dag. Voor de meeste mensen is dit één van de grootste aankopen in hun leven. Je moet daarom ervoor zorgen dat je goed voorbereid bent en weet wat je kan verwachten. Hier een aantal meest gestelde vragen voordat je een huis besluit te kopen. Aankoopmakelaar in Deventer kan jou verder helpen met het kopen van een huis in Deventer.

 

Wanneer ben je bij een huis kopen in onderhandeling?

Heb je een mooi bod uitgebracht op een huis dan zul je je afvragen wanneer je in onderhandeling bent. Reageert de tegenpartij op jouw bod met een tegenbod dan ben je in onderhandeling. Geeft de makelaar aan dat hij het bod gaat bespreken met verkoper dan ben je dus nog niet in onderhandeling.

 

Mag een makelaar tijdens het onderhandelen het systeem van verkoop veranderen?

Een makelaar mag tijdens het onderhandelen het systeem van verkoop veranderen. Dat komt omdat er soms zoveel belangstellende voor de woning zijn dat het moeilijk is om te bepalen wie precies de beste koper is. De verkopende makelaar kan in samenspraak met de verkoper de onderhandelingen afbreken en de procedure veranderen. In de meeste gevallen wordt er voor een inschrijving gekozen waarbij alle bieders gelijke kansen hebben om het hoogste bod uit te brengen.

 

Hoe komt de koop van een woning precies tot stand?

Zijn de verkoper en koper het eens over de belangrijke zaken zoals prijs, ontbindende voorwaarden en opleveringsdatum? Dan worden deze afspraken vastgelegd in het koopovereenkomst. De ontbindende voorwaarden zijn bij een koopovereenkomst belangrijk. Je krijgt als koper namelijk niet automatisch ontbindende voorwaarden. Wil je ontbindende voorwaarden hebben bij de financiering dan moet je dit vermelden bij het uitbrengen van je bod. Allebei de partijen, zowel de koper als verkoper, moet het eens worden over ontbindende voorwaarden voordat een koopakte opgemaakt kan worden. Zijn deze door beide partijen ondertekend dan gaat de wettelijke bedenktijd in. De wettelijke bedenktijd betekent dat de koper drie dagen de bedenktijd heeft en kan binnen deze periode van de koop afzien. Als dit niet gebeurt en de financiën zijn in orde en er geen verder obstakels zijn dan kan op de afgesproken opleveringsdatum de overdracht plaatsvinden bij de notaris.

 

https://www.adfinis.nl/