Totaal zorg Wonen
Image default
Duurzaam en gezond wonen

Natuursteen vloer laten impregneren

Natuursteen werd voorheen vooral in de tuin gebruikt. Het is heel sterk en duurzaam. Slijtage laat het bijna niet zien en het heeft relatief weinig onderhoud nodig. Tegenwoordig word het daarom ook in de woning zelf gebruikt. De natuursteen vloer ligt vooral in de woonkamer en keuken. Soms ook wel in de slaapkamer als er ook vloerverwarming wordt ingebouwd anders is het te koud.

Natuursteen vloer impregneren is wel iets dat in het begin moet gebeuren. Natuursteen vloer kan gewoon levenslang meegaan maar dan moet het wel goed onderhouden worden. Het bergt weinig onderhoud maar het onderhoud dat het nodig heeft moet dan ook echt gebeuren als je wil dat het levenslang meegaat. Natuursteen vloer impregneren is dan ook een deel van deze onderhoud.

Het woord impregneren ken je misschien al en hier heeft het dezelfde betekenis. Natuursteen vloer in het huis kan niet goed tegen water en vuil kan er ook in gaan zitten. Door natuursteen vloer impregneren kan dit voorkomen worden. Door de impregnatie gaan er bepaalde stoffen in de natuursteen vloer zitten. Deze stoffen hebben een water afstotende en vuil afstotende effect. De natuursteen vloer blijft door Natuursteen vloer impregneren dan ook jaren beschermt.