Totaal zorg Wonen
Image default
Kopen huren verhuizen

Bij verhuizen naar huurwoning : Sloten vervangen

Tijdens het verhuizen naar een nieuwe huurwoning hebben mensen van alles aan hun hoofd. De veiligheid van een woning is meestal niet het eerste waar aan gedacht wordt in deze periode. Meestal hebben mensen het veel te druk met het verhuizen en uitpakken van hun spullen om stil te staan bij de beveiliging van de nieuwe woning. Toch is het wel belangrijk dat er met een veilig gevoel gewoond kan worden in het nieuwe huis. Het belangrijkste om de veiligheid van een woning op peil te krijgen is het vervangen van de sloten. Met nieuwe sloten zorgt u er namelijk voor dat alleen uzelf en uw familie toegang tot de woning hebben.

Waarom sloten laten vervangen? Regelmatig hebben oude bewoners van een woning nog enkele kopieën van sleutels rondslingeren. Dit hoeft niet altijd een probleem te zijn, maar het is geen prettig gevoel dat vreemden de sleutel van uw huis in bezit hebben en zomaar zouden kunnen binnenkomen. Men moet natuurlijk vertrouwen in de medemens hebben, maar het gaat hier wel om de veiligheid van uw familie. Bovendien kan deze situatie ook problemen met een verzekering opleveren wanneer er wordt ingebroken en er geen sporen van braak te vinden zijn. Om deze redenen doet u er goed aan om meteen alle sloten te laten vervangen.

Beveiliging woning verhogen Als door het verhuizen naar een nieuwe huurwoning de noodzaak ontstaat om de sloten van het huis te vervangen dan is dit ook meteen een goed moment om te kijken naar de beveiliging van de woning. Zo kan het bijvoorbeeld voorkomen dat de bestaande sloten verouderd zijn en niet meer voldoende tegen inbraken beveiligen. Inbrekers worden alsmaar inventiever en daarom worden de nieuwe modellen cilindersloten steeds veiliger. De beste sloten zijn voorzien van een SKG keurmerk en hebben een certificering van drie sterren waarmee de maximale inbraakveiligheid wordt aangetoond.

Overleggen met verhuurder Uiteraard moet de vervanging van sloten in een huurwoning wel met de verhuurder van de woning overlegd worden. Nieuwe huurders hebben echter wel het recht om de verhuurder te vragen om de sloten te vervangen. Overleggen en goede afspraken maken met de verhuurder is echter wel noodzakelijk. De woning is immers eigendom van de verhuurder en vaak wordt er ook een kopie van de sleutel bewaard om in noodgevallen toegang tot de woning te krijgen.

Zelf doen of uitbesteden U kunt zelf de sloten van een huurwoning vervangen. Echter heeft u tijdens een verhuizing al zoveel dingen te doen dat het plaatsen van nieuwe sloten de zoveelste taak is die aan de takenlijst toegevoegd moet worden. Bovendien is het extreem belangrijk dat de nieuwe sloten op de juiste wijze geplaatst worden. Als de plaatsing van de sloten niet correct is dan bieden de sloten geen extra veiligheid. Daarom kunt u het beste het plaatsen van nieuwe sloten in een huurwoning uitbesteden aan bijvoorbeeld een slotenmaker Rotterdam of een slotenmaker in Nootdorp

https://www.slotenmaker.nu/