Totaal zorg Wonen
Image default
Duurzaam en gezond wonen

Tips voor tennis

Misschien heb je het al wel is gedaan maar misschien ook niet. De sport tennis. Tennis is een bekende sport in Nederland en wordt veel gespeeld. Maar wat zijn nou regels waar je op moet letten? Dat wordt in dit artikel verteld. Het is namelijk niet alleen met je tennisracket slaan en een beetje lopen op je blitse tennisschoenen heren! Zo zijn er verschillende regels waar je je aan moet houden.

Allereerst moet de bal in het veld van de tegenstander gespeeld worden. Hierbij gelden de buitenste twee lijnen niet want dat is alleen voor duo’s. Dan mag de bal maar 1 keer stuiteren aan je kant. Zorg er dus voor dat je op tijd bent om de bal te slaan. Verder begint iemand met serveren in het vak dat aan de andere helft van het veld staat. Verder rust nog één ding en dat is de puntentelling. De punten gaan namelijk zo: 15, 30, 40 en dan heb je de game. Als het 40-40 staat moet er met 2 punten verschil worden gewonnen. Dus als het 40-40 staat en iemand scoort heeft hij zogeheten ‘advance’ en daarna de game. Dan als iemand 6 games heeft, hebt die persoon de set. En de wedstrijd bij de mannen is gewonnen bij 3 sets en bij de vrouwen 2 sets. Dit omdat het uithoudingsvermogen bij de mannen een stukje groter is. 

Dan gaat het verder voornamelijk om tactiek. Zo kan je de bal keihard aan de achterkant spelen of juist net over het net. Hierdoor moet je tegenstander enorm veel rennen en raakt hij of zij uitgeput. Verder is een goede serve ook van belang want hier kunnen al zomaar een paar aces vandaan komen. Dat wilt zeggen dat de tegenstander de bal niet eens aan kon raken bij de service. Dit kost diegene al kostbare punten en geeft je al een goede voorsprong.

https://www.kctennis.nl/