Totaal zorg Wonen
Image default
Woningaanbod

Huis verkopen met behulp van social media

Het is niet meer te vermijden. In het tegenwoordige sociale medialandschap kan vrijwel alles de aandacht krijgen van het publiek. Soms zelfs meer aandacht dan de huidige marketingstrategieën. Voor huizen geld dit ook. Huizenwebsites zoals Funda zullen populair blijven, maar dit is zeker niet meer de enige plek waar mensen op zoek gaan naar een plekje. Maar wat werkt nou het beste voor het aspect ‘je eigen huis verkopen’ op sociale media?

 

Zorg voor professionele foto’s

Dit is met stipt op een de belangrijkste tip; zorg voor duidelijke, professionele foto’s van je huis. Dit werkt het beste met het inhuren van een huizenfotograaf. Die kan alle hoeken van je huis het beste op de foto zetten. Dit is een kleine investering, maar je bespaart een hoop op kosten dan als je het via een makelaar zou verkopen.

 

Maak een goede plattegrond

Kopers willen natuurlijk altijd weten hoe groot een huis is en wat ze erin kwijt kunnen. Lever daarom een goede, duidelijke plattegrond aan bij je verkoop artikel. 

 

Vind het juiste platform

Er zijn natuurlijk een hoop sociale media platformen op internet te vinden en voor de verkoop van je huis is het belangrijk dat je de juiste vindt. Op een rijtje zijn de populairste platformen: Facebook, Youtube, Instagram en Linkedin. Het ligt er natuurlijk aan waar jij je meeste contacten onderhoudt en wat het beste voor jou werkt maar Facebook is wel echt het platform wat aan te raden is voor het verkopen van je huis. Facebook komt professioneler over dan bijvoorbeeld Instagram en word over het algemeen serieuzer opgepakt. Je kunt op Facebook zelfs je eigen platform o

 

Wees niet te positief over alles

Het is erg makkelijk om elke zin vol te stoppen met woorden over hoe geweldig je woning is, maar probeer nuchter en toegankelijk te blijven voor het publiek. Standaard praatjes zien ze al genoeg.

 

Maak video’s

Video marketing is bewezen een enorm effectieve en goede manier om je huis op de markt te zetten. Je kunt via Facebook en Instagram bijvoorbeeld makkelijk video’s delen.

 

Zo is er nog wel even door te gaan met tips en tricks over het verkopen eigen woning op sociale media, maar met deze opzet word je hopelijk al goed op weggezet!

https://www.economy.nl/