Totaal zorg Wonen
Image default
Geschenken

Wanneer kies je voor sportbekers en wanneer voor medailles?

Sportprijzen kiezen voor je volgende evenement komt vaak neer op twee keuzes. Medailles of sportbekers. Welke kies je en wanneer? Het evenement dat je organiseert en de manier waarop je de wedstrijden inricht bepalen voor het grootste deel welke sportprijzen hier het beste bij passen. Verder is ook het budget belangrijk voor je uiteindelijke keuze. In dit artikel krijg je meer uitleg over sportprijzen en bij welke situatie een specifieke sportprijs hoort.

Kies bij deze opzet voor medailles

Veel sportdagen op school bestaan uit verschillende onderdelen en worden vaak georganiseerd in poules. Dat betekent dat iedereen tegen elkaar speelt en de persoon of het team dat de meeste wedstrijden wint de winnaar van het toernooi is. Zeker bij teamsporten met poules is het aan te raden om medailles te kopen. Die zijn een stuk goedkoper, zeker wanneer je medailles bestelt in grotere oplagen. Wil je iedere deelnemer bedanken voor het meedoen? Koop dan een goedkope medaille tegen een aantrekkelijke staffelkorting.

…en bij deze voor sportbekers

Organiseer je een titelwedstrijd of een afvalrace? Dan eindig je waarschijnlijk met de nummers 1, 2 en 3. Je hebt minder prijzen nodig en dat betekent dat er meer budget per prijs overblijft. Een gouden beker hoeft niet persé duur te zijn maar je betaalt er vaak wel meer voor dan een medaille.

Personaliseren van sportprijzen

Net zoals bij de meeste medailles kun je ook sportbekers personaliseren. Afhankelijk van de leverancier kun je de afbeelding en het opschrift aanpassen met een persoonlijke boodschap. In sommige gevallen kun je bij sportbekers ook de oren of de voet aanpassen. Hetzelfde geldt voor andere sportprijzen zoals beeldjes of kampioensschalen. Neem altijd contact op met een leverancier bij speciale wensen of wanneer je een ontwerp hebt dat je uit wilt laten werken.