Totaal zorg Wonen
Image default
Woningaanbod

Wonen in het pitoreske Delft

Wonen in het mooie Delft, dat wil toch iedereen? Delft is een prachtige stad met ruwweg 100.000 inwoners, centraal gelegen tussen Rotterdam en Den Haag. Delft is een bijzondere stad met een rijke historie en veel bezienswaardigheden. In deze blog vertellen we waarom je een woning zou moeten kopen in Delft.

Binnenstad Delft

Delft heeft een prachtige historische binnenstad met prachtige grachten, historische panden en bijzondere gevels. Toeristen kennen Delft voornamelijk van het Delfst Blauw en Vermeer.

Ook wordt Delft vaak een hippe stad genoemd, door de unieke sfeer, gezellige terrasjes, bijzondere winkels en vele musea. Hoe geweldig is het om hier te wonen?

Let er wel op: er zijn een hoop toeristen in Delft. Als je je hier aan ergert, is Delft geen stad voor jou!

Bezienswaardigheden

Er zijn meer bezienswaardigheden in Delft dan dat een mens op één hand kan tellen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Oude Kerk en Nieuwe Kerk, De Porceleyne Fles, De Delfste Pauw, Het Prinsenhof, een tochtje met de rondvaartboot, Science Centre, de Botanische Tuin bij de Universiteit of één van de vele musea. Kortom, genoeg te doen!

Een huis kopen in Delft

Een huis kopen in Delft kan een uitdaging zijn door de grote vraag. Huizen zijn vaak binnen no-time verkocht. Vooral in het centrum moet je echt geluk hebben. Schakel daarom vooral hulp in van een makelaar uit Delft om je te laten bijstaan in de zoektocht. In de lagere prijsklasse is het al helemaal geen doen. Snelheid van handelen en niet te veeleisend zijn is de enigste manier om een kans te maken lijkt het wel. De meeste kans maak je nog in wijken zoals Voorhof, Buitenhof en Tanthof. Gelukkig is volgens kenners de grootste prijsstijging al wel achter de rug.

Snelheid van handelen is dus van essentieel belang, maar wat houdt dat precies in? Zorg dat je de eerste bent die weet wat er te koop staat. Hier kan een makelaar je bij helpen, maar het helpt ook om zelf goed alle verkoopsites (zoals Funda) nauwlettend in de gaten te houden. Door de site meerdere keren per dag te checken op nieuwe woningen, blijf je een groot gedeelte van de woningzoekers voor.

Wonen in Delft als student

Als je gaat studeren in Delft, is Delft ook zeker een leuke (en betaalbare) gemeente om je studententijd door te brengen. Delft staat bekend als een van de leukste studentensteden van Nederland en de vele mooie studentenhuizen, gelegen aan de pitoreske Delfste grachten!

https://www.roeststaalduinen-vijverberg.nl/