Totaal zorg Wonen
Image default
Woningaanbod

Huis kopen? Van Ons Makelaars in Arnhem geeft u een aantal tips!

Waar moet u op letten bij de aankoop van een eerste huis

Eeb eerste huis kopen in Arnhem? Dit is een belangrijke mijlpaal en meestal een leuke, spannende tijd, maar het brengt ook een hoop vragen met zich mee. Waar moet u allemaal op letten? 

Wij hebben een aantal belangrijke tips voor u op een rijtje gezet, zodat u goed geïnformeerd kunt beginnen aan de zoektocht naar uw eerste eigen huis.

Weet wat u wilt en kunt kopen

Maak, voordat u begint aan de zoektocht naar een huis, een wensenlijstje. Sommige dingen zijn vanzelfsprekend om over na te denken, andere worden sneller over het hoofd gezien. 

Op uw wensenlijst zet u bijvoorbeeld of u een tuin of liever een balkon wilt en hoeveel kamers de woning moet hebben. Maar denk ook na over zaken zoals reistijd en omgeving, want deze hebben een grote impact op uw woongenot straks. Hoever bent u bereid om te reizen naar uw werk of opleiding en zoekt u iets in de stad of liever op het platteland.

Wees ook eerlijk tegenover uzelf over het klussen. Bent u handig en bent u bereid om te klussen om een huis tot uw droomhuis om te toveren, of wilt u een instap klaar huis, of wilt u wel een opknapper maar alles uitbesteden? Dit gaat allemaal van invloed zijn op de prijscategorie waar u in moet zoeken, want voor een klushuis heeft u extra budget nodig bovenop de verkoopprijs.

Bij het maken van uw wensenlijstje zijn uw toekomstplannen ook belangrijk. Een huis moet nu bij u passen, maar het is fijn als het voor langere termijn bij u past. Misschien wilt u over een aantal jaar wel gezinsuitbreiding, of wilt u vanuit huis gaan werken, dan moet daar wel de mogelijkheid voor zijn in uw huis.

Als u uw wensen op een rijtje heeft gezet, is het belangrijk om uit te zoeken welk budget u hiervoor heeft. Zo kunt u straks in de juiste prijsklasse gaan zoeken en dat voorkomt een hoop teleurstellingen. Niks is immers vervelender dan verliefd worden op een huis en het niet kunnen betalen. 
Als u voor uzelf weet wat uw wensen zijn en wat uw budget is maakt dat de zoektocht voor u en uw makelaar Arnhem straks makkelijker.

De zoektocht

Een handige, vrijblijvende manier om u te oriënteren op de huizenmarkt is met Funda. Bekijk op uw gemak vanuit thuis de woningmarkt en wat er in uw prijscategorie aangeboden wordt. Ook kan een makelaar Arnhem aan de hand van uw wensenlijstje een selectie van geschikte huizen voor u maken. 

Iets gezien wat u bevalt? U kunt natuurlijk zelf gaan kijken, maar als u gebruik maakt van een aankoopmakelaar kijkt er iemand met een professionele blik mee die verstand heeft van de regels en die ziet of een gevraagde prijs reëel is of niet. Ook zal uw aankoopmakelaar u kunnen adviseren of een bouwtechnische keuring noodzakelijk is of niet.

Of een huis wat is of niet is natuurlijk heel persoonlijk. Het moet goed voor u voelen! Een verkoopmakelaar wil verkopen, dus zal het huis zo fraai mogelijk willen presenteren, maar het belangrijkste is dat het voor u goed voelt en dat het bij uw wensenlijst past.

Lijkt het huis u wat? Bekijk, voor u een bod doet, ook of de omgeving u wel aanstaat. Zijn er voorzieningen in de buurt, hoe zit het met bereikbaarheid en openbaar vervoer, zijn er scholen in de nabije omgeving en voelt de buurt goed aan, zijn een paar zaken om op te letten. 

Indien u na de eerste bezichtiging nog vragen heeft, kunt u gerust voor een tweede bezichtiging gaan. Neem bijvoorbeeld familie, of vrienden mee die kunnen letten op zaken die u in uw enthousiasme misschien ontgaan zijn.

Bent u van plan te kopen in of rondom Arnhem en wilt u een aantal tips? Neem gerust contact op met Van Ons Makelaars

https://www.vanonsmakelaars.nl/