Totaalzorgwonen

Hier moet je op letten bij het kopen van een verzwaringsdeken

Als je overweegt om een verzwaringsdeken te gaan kopen, zijn er dan dingen waar je op moet letten? Waar let je altijd op bij het kopen van een deken? En zijn er voor een verzwaringsdeken andere dingen waar je naar kijkt?

Size matters

Als je een verzwaringsdeken wil kopen kijk je het eerste naar de afmetingen. Wil je een eenpersoons deken of een tweepersoons deken? Er wordt aangeraden om altijd voor een eenpersoons deken te kiezen omdat een tweepersoons deken vaak te groot is en de druk van de deken niet altijd goed verdeeld kan worden over twee personen.

Losse dekens > duo dekens

Dus mocht je met twee personen een verzwaringsdeken willen aanschaffen dan kan dat wel natuurlijk. Maar wij adviseren dan om twee losse verzwaringsdekens te kopen. Zodat je beide optimaal kan genieten van de druk van de deken en het positieve effect hiervan kan ervaren. Er zijn meerdere soorten verzwaringsdekens op de markt. Als je zo’n deken gaat kopen kan je bijvoorbeeld kiezen uit 7 kilo of 9 kilo.

Ook het gewicht heeft een belang

Op basis van je eigen lichaamsgewicht kan je een keuze maken uit het aantal kilo’s. Heb je een lichaamsgewicht onder de 80 kilo dan raden we je aan om bijvoorbeeld voor de deken van 7 kilo te gaan. Ben je zwaarder dan kan je voor de 9 kilo variant gaan. Dit is natuurlijk heel erg persoonlijk dus je moet echt kijken wat je hier zelf prettig in vindt.

Gebruik proefperiodes

Er zijn veel winkels of webshops die een proefperiode hanteren bij een verzwaringsdeken. Dus wij raden zeker aan om hier gebruik van te maken. Slaap er een paar nachten onder en ervaar wat werkt voor jou. Na een aantal nachten zul je al ervaren of de deken iets doet met je nachtrust.