Totaal zorg Wonen
Image default
Eten en drinken

Schoner en gezonder drinkwater dankzij een waterfilter

Water is onze primaire bron van overleving. Zonder water is er geen leven, geen zorg en geen wereld. Zowel voor de mens als de natuur om ons heen. Door onze massale populatie wordt het daarbij wel steeds moeilijker om het water schoon en veilig drinkbaar te houden. Waterfilters zijn een geweldige manier om ervoor te zorgen dat je drinkwater schoon en gezond is. Ze kunnen vele verontreinigingen zoals bacteriën, pesticiden en zware metalen filteren. Trakteer jezelf op heerlijk gefilterd water, nog beter smakende thee, koffie of andere waterhoudende dranken, ervaar nog meer sensatie tijdens het koken. Geef de natuur iets terug door plastic flessenwater te reduceren waardoor de plastic soep kleiner wordt. Oftewel de voordelen van een water filter zijn eindeloos. Het enige wat je ervan weerhoudt is de stap zetten tot een gezonder en bewuster leven voor zowel jezelf als de natuur om ons heen!

Waarom een waterfilter?

Het is belangrijk te begrijpen dat niet alle verontreinigingen met het blote oog te zien zijn. Sommige zijn microscopisch klein en kunnen niet worden gedetecteerd door smaak of geur. Een goed voorbeeld van een dergelijke verontreiniging is lood. In sommige gebieden van de Verenigde Staten en andere landen in de wereld is lood in het drinkwater aangetroffen. Ons grondwater wordt met de dag verder aangetast door onze massale bevolkingsgroep, het consumeergedrag en de industrie. Het aantal microplastics in het Nederlandse drinkwater wordt er ook niet bepaald beter op. Dit kan gezondheidsproblemen veroorzaken bij kinderen en volwassenen. Als je een waterfilter drinkwater verkiest, bespaar je geld op flessenwater omdat je op elk moment over schoon en gezond drinkwater kunt beschikken, welke niet uit de plastic fles komt!

Wat is een waterfilter?

Om te beseffen hoe het filteren van water nou precies werkt, hierbij een korte intro over de soorten filters. Er zijn twee soorten waterfilters. Een type filter welke geïnstalleerd wordt bij de hoofd drinkwatervoorziening van het huis. Welke al het water dat het huis binnenkomt filtert. Anderzijds zijn er filters welke kunnen worden geïnstalleerd in individuele kranen om alleen het water van die specifieke kraan te filteren. En er zijn stand-alone filters welke evenals bij de zerowater, het water filteren door middel van een filterunit die op een reservoir aangesloten is. 

Wat zijn de voordelen van een waterfilter?

Waterfilters bieden vele voordelen, zoals;

  • Het verwijderen van verontreinigingen uit drinkwater
  • Het verminderen van de chloor smaak en -geur uit het kraanwater
  • Het verminderen van kookgeuren in keukens waar met kraanwater wordt gekookt
  • Het verwijderen van waterstofsulfidegas (rotte eieren geur) uit bronwater of zwavelgas (rotte eieren geur)
  • Het verbeteren van de gezondheid door het verlagen van het risico op maag- en darmziekten veroorzaakt door microdeeltjes. 

Wat voor soort waterfilter?

Een waterfilter voor drinkwater zijn er in diverse types en groottes op de markt te vinden. Sommige met een betere kwaliteit dan andere. Als je er zeker van wilt zijn dat je een filter van goede kwaliteit krijgt, zorg er dan voor dat het getest en gecertificeerd is, zodat het filtratieproces effectief en veilig is om te gebruiken. Er zijn vele voordelen van een waterfilter in huis, waarvan sommige als volgt zijn:

– Verwijderd chloor en andere onzuiverheden uit het leidingwater.

– Vermindert de kans op de ontwikkeling van schadelijke bacteriën in de leidingen.

– Verbetert jouw gezondheid door het risico van elke vorm van ziekte gerelateerd aan het drinken van besmet of verontreinigd water te verminderen.

– Beschik altijd over fris smakend en geurloos drinkwater.

Waterfilter is overal geschikt

Een waterfilter kan worden gebruikt voor drinkwater en ook voor andere doeleinden, zoals het filteren van afvalwater. Sommige mensen gebruiken ze thuis om ervoor te zorgen dat hun drinkwater schoon en gezond is. Sommige mensen gebruiken ze buitenshuis zoals op het werk, aangezien er geen filter aanwezig is op het werk en de staat van het leidingwater onbekend is.