Totaal zorg Wonen
Image default
Aanbiedingen

Drie tips ter voorbereiding op de verhuizing

Bedenk eerst hoeveel tijd er nog is om de verhuizing te plannen en te organiseren. Zelfs als de verhuizing al snel voor de deur staat en er nog maar weinig tijd overblijft voor de voorbereidingen, is het toch nog de moeite waard wat tijd in een planning te steken. Geheel volgens het motto: Eerst denken, dan doen. Dit zal ervoor zorgen dat je ondanks een kort tijdspad je toch datgene doet dat je binnen die korte tijd kunt doen. Als er genoeg tijd is om de verhuizing te plannen, kun je elke stap zorgvuldig overdenken. Met een goede voorbereiding kun je zowel geld als tijd besparen. Bovendien zal de verhuizing minder stresserend zijn.

1. Wat is je verhuisbudget?

Bepaal hoeveel geld je beschikbaar hebt om te verhuizen. Verhuizen met een professionele verhuizer is altijd duurder dan zelf de verhuizing doen en een verhuiswagen huren. Maar een verhuisbedrijf bespaart een hoop energie en zenuwen (en mogelijk blessures) op de verhuisdag. Is er genoeg tijd om wat geld te sparen voor het verhuisbudget? Zijn er andere manieren om geld te besparen?

2. Overlappende huurperiodes zorgt voor rust

Als het enigszins haalbaar is, probeer dan een overlapping van huurperiode te regelen. Zelfs al is het maar een paar dagen, dit kan zeer waardevol zijn om de verhuizing in goede banen te leiden. Als je een (ander) huis koopt of bouwt, probeer dit dan direct in het schema in te bouwen. Verhuizen met maar een weekend of zelfs maar een dag te gaan eindigt vaak in stress (en soms chaos). Verhuizen van het oude huis naar het nieuwe tot laat in de nacht of, in het ergste geval, twee keer kort achter elkaar verhuizen, levert onnodig veel stress op. Als de huur/koopperiodes elkaar helemaal niet overlappen, moet je al je bezittingen van het oude huis naar een opslagruimte verplaatsen. Zodra de tijd aanbreekt om definitief naar je nieuwe huis te verhuizen, moet alles opnieuw worden veprlaatst. Probeer deze situaties indien mogelijk te vermijden, vooral wanneer je een groter huishouden met kinderen verhuist, kan dit zeer stressvol zijn.
Te veel overlapping kan echter ook zeer duur zijn. Tenslotte betaal je in deze periode dubbele huur of hypotheek.

 

3. Neem afscheid van overbodige spullen

Verhuizen is een goed moment om je eindelijk te ontdoen van spullen die je in de loop der jaren hebt verzameld, maar die je eigenlijk niet meer nodig hebt. Wees streng voor jezelf bij het opruimen en ga systematisch te werk. Ook al is opruimen in het begin vermoeiend, je zult je daarna vrijer voelen. En onthoud, elk voorwerp dat je opruimt, hoef je niet te verplaatsen. Dit bespaart tijd, geld en stress.