Totaal zorg Wonen
Image default
Woningen

Tips en tricks om de verhuizing voor jouw huisdier zo soepel mogelijk te laten verlopen

Verhuizen kan een stressvolle gebeurtenis zijn, niet alleen voor ons mensen, maar ook voor onze trouwe viervoeters. De verandering van omgeving, de onbekende geuren en geluiden kunnen je huisdier onrustig maken. Gelukkig zijn er manieren om deze transitie voor hen wat gemakkelijker te maken. Het beste is om een verhuisbedrijf in Den Haag te vragen of volg de tips hieronder.

Tips en tricks om de verhuizing voor jouw huisdier zo soepel mogelijk te laten verlopen.

1. Begin met voorbereidingen

Start enkele weken voor de verhuizing met het voorbereiden van je huisdier. Dit kun je doen door bijvoorbeeld de nieuwe geuren van het nieuwe huis alvast in je huidige woning te introduceren. Een dekentje of speeltje van het nieuwe huis in het oude huis leggen kan al wonderen doen.

2. Blijf rustig

Dieren voelen jouw energie feilloos aan. Als jij gestrest bent, zal je huisdier dat ook zijn. Probeer zelf zo kalm mogelijk te blijven tijdens het inpakken en de daadwerkelijke verhuizing.

3. Creëer een veilige plek

Zorg ervoor dat je huisdier een eigen plek heeft waar hij zich kan terugtrekken, zowel in het oude als in het nieuwe huis. Een vertrouwde mand of kattenbak kan hierbij helpen.

4. Gebruik vertrouwde spullen

In het nieuwe huis kan alles onbekend zijn voor je huisdier. Zorg daarom dat je hun vertrouwde speeltjes, manden en dekens meeneemt en deze direct in het zicht legt.

5. Geleidelijke introductie

Laat je huisdier stap voor stap kennismaken met de nieuwe omgeving. Begin bijvoorbeeld met één kamer en breid dit langzaam uit.

6. Update identificatie

Zorg ervoor dat je de gegevens op het naamplaatje van je huisdier update en dat de chipinformatie up-to-date is met je nieuwe adres.

7. Blijf bij je routine

Probeer zoveel mogelijk vast te houden aan de routine die je huisdier gewend is. Hetzelfde voertijdstip, uitlaatrondje of speeluurtje kan veel rust bieden.

8. Consulteer je dierenarts

Als je ver weg verhuist, is het goed om voorafgaand aan de verhuizing je dierenarts te raadplegen voor advies. Misschien heeft je huisdier wel speciale zorg nodig tijdens de reis.

9. Overweeg kalmerende middelen

Er zijn natuurlijke kalmerende supplementen en sprays beschikbaar die kunnen helpen bij het verminderen van stress bij huisdieren. Raadpleeg altijd eerst je dierenarts voordat je hier gebruik van maakt.

10. Geef extra liefde

Last but not least, geef je huisdier extra liefde en aandacht tijdens deze overgangsperiode. Een beetje extra knuffeltijd kan wonderen doen!

Onthoud dat elk dier uniek is. Wat voor de ene hond werkt, is misschien niet effectief voor een ander. Het belangrijkste is om geduldig en begripvol te zijn tijdens deze overgangsfase en altijd het welzijn van je huisdier voorop te stellen. Met de juiste voorbereiding en aanpak zal je trouwe viervoeter zich snel thuis voelen in zijn nieuwe omgeving!