Totaal zorg Wonen
Image default
Bedrijven

Ga jij verhuizen? 7 handige tips voor een relaxte verhuizing

Ga je binnenkort verhuizen? Verhuizen is leuk en spannend. Toch brengt het vaak een hoop stress met zich mee. Gelukkig zijn er genoeg manieren om het verhuizen makkelijker te maken. In deze blog hebben wij de 7 beste tips verzameld. Met deze tips zorg je ervoor dat je georganiseerd en stressvrij je nieuwe woning betreedt. Lees snel verder!

1. Maak een ‘first-night box’

Er bestaat een grote kans dat je niet alle spullen in je nieuwe huis binnen een dag hebt uitgepakt. Zorg er daarom voor dat je een speciale doos inpakt met spullen voor de eerste nacht. Een zogeheten ‘first-night box’. In deze doos kun je dingen als wc-papier, tandenborstels, douchespullen, een paar schone kleren en eventueel voer voor een huisdier inpakken.  

2. maak foto’s van de elektronica 

Ben je niet zo technisch aangelegd? Dan is het erg handig om van tevoren foto’s te maken van je elektronica, zodat je kunt zien hoe de kabels vastzitten. Zorg er bovendien voor dat je weet welke kabel bij welk elektronica apparaat hoort. Dit kan door middel van bijvoorbeeld labels. Dankzij de foto’s en labels kun je alle elektronica weer heel makkelijk aansluiten, zodat je snel voor de televisie kunt kruipen na een vermoeiende dag.

3. pak de verhuisdozen goed in

Zorg ervoor dat je de zwaardere spullen onderin de verhuisdozen legt, en dat de dozen niet zwaarder ingepakt worden dan 20 kilo. Dit maakt het dragen makkelijker. Zorg ervoor dat flessen rechtop in de dozen staan.

4. zorg voor een goede verhuisorganisatie

Bovendien is het aan te raden om glaswerk, kopjes en borden apart in te wikkelen. Pak geen scherpe dingen in bij breekbare dingen, en verpak geen brandbare of licht ontvlambare goederen. Deze kun je beter apart verhuizen.

 

Waardevolle, elektronische apparaten kun je het beste in hun originele verpakking vervoeren. Als je deze niet meer hebt, kun je het beste andere dozen gebruiken. Vul deze doos dan wel op met opvulmateriaal of dekens. De kabels kun je het beste apart in een plastic zak vervoeren. Sieraden kun je het beste in een handdoek verpakken, en die oprollen. Ook een lege eierdoos kan hiervoor geschikt zijn.

Pak de spullen voor elke kamer afzonderlijk in. Schrijf op de dozen wat voor spullen erin zitten, en nummer ze eventueel. Geef elke kamer een bepaald nummer, zodat je precies weet welke doos naar welke kamer moet. Dit scheelt heel veel tijd! Zeker wanneer je een verhuisteam inschakelt dat niet bekend is met jouw spullen.

5. Denk alvast na over raamdecoratie

Een onderdeel van de verhuizing dat vaak wordt vergeten in de hectiek is raamdecoratie. De kans is klein dat je de raamdecoratie van je oude woning direct kunt plaatsen in je nieuwe woning.

Wees dus goed voorbereid, en bedenk alvast welke zonwering je binnen in je nieuwe woning wilt. Zo voorkom je last-minute stress, en heb je gelijk privacy wanneer je bent verhuisd. Wil je bijvoorbeeld plisségordijnen, brede jaloezieën of toch liever elektrische rolgordijnen?

6. Maak gebruik van verhuis accessoires 

Gebruik dozen voor het verhuizen, en pak deze zo vol als mogelijk. Voor het vervoeren van de verhuisdozen komt een steekwagentje van pas. Heb je grote spullen die achterin de verhuisbus moeten? Leg dan dekens neer ter bescherming.

Voor kleding zijn er speciale zakken, waarmee je heel makkelijk een complete garderobe kunt vervoeren. Dit kan trouwens ook met de hiervoor bestemde verhuisdozen.

7. Gooi onnodige spullen weg 

Je hebt waarschijnlijk veel onnodige spullen in huis. Tijdens het inpakken merk je ineens op hoeveel spullen je niet meer gebruikt. Een verhuizing is de ideale gelegenheid om deze weg te doen. Gooi de spullen weg, maak er iemand blij mee of breng ze naar de kringloopwinkel.

Gebruik de ‘KonMari-methode’ om te selecteren wat weg kan. De gedachtegang achter deze opruimmethode blijkt voor velen rustgevend te werken. Behandel je spullen met liefde. Pak ze met beide handen vast en bedenk of je er blij van wordt. Zo niet, bedank ze voor de bewezen diensten, en neem dan afscheid.  

https://www.ilumio.nl/