Totaal zorg Wonen
Image default
Tuin en buitenleven

Vlonder laten bouwen voor de tuin

Waarom een vlonder?

Een vlonder maakt de tuin af en kan doormiddel van de juiste aanleg een uitstekend verlengstuk zijn voor uw huis. Vlonders worden gemaakt van hout en geeft daardoor een natuurlijke uitstraling. Er zijn tientallen verschillende soorten hout om vlonders mee te bouwen. Een professionele hovenier geeft hierin graag advies om tot het gewenste resultaat te komen. Het belangrijkste is dat de vlonder lang mee gaat. Daarom maakt een professionele hovenier enkel gebruik van kwalitatief goed hout waarmee de vlonder jarenlang mee gaat zonder te rotten. Hierin is wel een deel onderhoud gewenst. Wanneer het een vlonder aan het water is zal het meer onderhoud vergen dan een vlonderterras wat niet aangetast wordt door sloot,vaart of meerwater.

De hoeveelheid materiaal hangt af van de wensen. Dit wordt eerst in kaart gebracht om geen tijd, geld en hout te verspillen. Materialen die onder andere nodig zijn om een goede vlonder aan te leggen zijn vierkante palen, een worteldoek, liggers (dit zijn dwarsbalken die onder de vlonderplanken komen te liggen, eigenlijk de basis), slotbouten (voor het bevestigen), vlonderplanken en tot slot schroeven. 

Welk hout voor de vlonderbouw?

De keuze van het hout is van groot belang en bepaalt de uitstraling. Kijk niet alleen naar uw smaak, maar ook naar de uitstraling van uw tuin, de bouw van uw huis en welke houtsoorten langer de kleur behouden. Een professionele hovenier heeft al jarenlang ervaring in vlonderbouw en komt graag een keer bij u langs om de mogelijkheden te bespreken.

Vlonders komen steeds meer intrek. Het is een extra stukje tuin en verhoogd de waarde van uw huis. Een Vlonderbouw van een professionele hovenier staat voor hoge kwaliteit, unieke ontwerpen en meedenkend vermogen zodat u jarenlang kunt genieten van het vissen, terrassen en tuinieren. Houdt de vlonder algen vrij (vooral voor de vlonders die aan het water gelegd zijn) om een groene aanslag te voorkomen.

Heeft u een boot? Dan is een vlonder ook een ideaal hulpmiddel om tot een uitstekende aanlegplaats te fungeren. Vlonders kunnen als het ware in het water gelegd worden om zo het in en uitstappen te vergemakkelijken.  Er kunnen vlonders gebouwd worden tot wel tientallen meters lang waardoor de grote van de boot in dit geval ook niet uit maakt.

https://www.vannettenhoveniers.nl/overige-specialisatie/tuin-vlonders/