Totaal zorg Wonen
Image default
Tuin en buitenleven

Zijn brievenbussen nou iets typisch Nederlands?

In Nederland heeft elk huishouden een eigen brievenbus. Hierin ontvangen we niet alleen maar rekeningen en facturen. Maar ook leuke ansichtkaartjes, reclamefolders en kranten. We vroegen ons af, zijn brievenbussen nou iets typisch Nederlands? Of komen ze in elke land voor?

Nou in Europa, daar kunnen we kort over zijn. Daar heeft iedereen wel een eigen brievenbus. En elk land heeft hierin wel eigen regels. Zo mag in Nederland bijvoorbeeld een brievenbus niet te ver weg van de grote weg af staan. Er geld een maximum van tien meter. is je deurbrievenbus dus verder weg? Dan moet je in Nederland een losse brievenbus plaatsen. De meeste mensen hangen in dat geval een brievenbus buiten aan de muur. Maar als je huis ook verder dan tien meter van de weg af staat, kan dat niet en moet je dus wel iets kiezen dat op palen kan blijven staan.

Ook in Duitsland, België en Frankrijk gelden eigen regeltjes omtrent de afstand van de brievenbus naar de openbare weg en soms ook over de grote van de brievenbus en over de grote van de inworp.

Je zult denken dat iedereen op de hele wereld wel een brievenbus heeft, maar dat is niet waar. Er zijn landen waar ze dat apparaat helemaal niet kennen. In Arabische landen bijvoorbeeld, daar hebben ze meestal geen brievenbussen. Om toch de rekening van bijvoorbeeld de elektra te betalen moet je naar een speciaal kantoor waar je betalingen kan doen. Doe je dat niet? Dan wordt je afgesloten. Reclamefolders ontvangen deze mensen ook niet. Maar daar in tegen hebben ze wel weer ontzettend veel billboards en reclame langs de weg. Dus op de een of andere manier weten bedrijven toch hun klanten wel te bereiken!

https://www.yourmailbox.nl/