Totaal zorg Wonen
Image default
Huishouden en schoonmaak

Kantoren schoonmaken

De kantoren schoonmaken is een belangrijk onderdeel van de hygiëne op kantoor. Door het kantoor goed schoon te maken zorg je dat er een fijne werkplek is. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat personeel het heel belangrijk vindt dat het kantoor goed schoon is. Dat het op tijd schoon wordt gemaakt maar daarnaast is er nog een heel belangrijk ander punt. Het personeel heeft het liefst dat het kantoor buiten kantoortijd wordt schoongemaakt zodat zij geen last hebben van bijvoorbeeld de stofzuiger. Hier spelen verschillende schoonmaakbedrijven natuurlijk goed op in door dit ook aan te bieden.

 

Schoonmaak buiten kantoortijd

Zoals aangegeven is het schoonmaken van het kantoor buiten kantoortijd de favoriet van de medewerkers. We hebben ook gekeken naar de schoonmakers. Wat vinden zij hier eigenlijk van. Zodat we goed kunnen bepalen of de vraag van de markt ook aansluit op de wensen van de schoonmakers. We zien daarin dat dit goed overeenkomt. Voor de schoonmaker is het ook veel prettiger om te werken in een kantoor zonder personeel. Zodat ze in alle rust kunnen schoonmaken en overal ook goed bij kunnen. Zonder dat ze continu op de vingers worden gekeken. Een goede match tussen vraag en aanbod kunnen we in dit geval wel van spreken dus.

 

Werktijden

De werktijden voor het kantoren schoonmaken verschillen heel erg. Door veel schoonmakers wordt dit wel als een voordeel gezien omdat ze dan bijvoorbeeld vroeg klaar zijn of juist laat kunnen beginnen. Het vraagt wel flexibiliteit maar er wordt vaak goed gepland waardoor je dit vooraf al weet. Er zijn natuurlijk ook de spoedklussen waarbij er meteen en direct gehandeld moet worden. Hier spelen de schoonmaakbedrijven goed op in vaak met een flexibele poule die ze hiervoor in kunnen zetten. Zodat er voor alle schoonmaak uitdagingen een mooie oplossing is die aansluit op de vraag.

 

https://www.vandijkdeboer.nl/interieurreiniging/schoonmaak-kantoor/