Totaal zorg Wonen
Image default
Huishouden en schoonmaak

De pomp van uw wasmachine werkt niet goed

Een van de meest gehoorde klachten over wasmachines is dat de wasmachine het water niet afpompt. Soms gaat dit gepaard met vreemde geluiden, maar uw wasmachine maakt zijn programma niet af en u ziet dat er nog veel water in de machine staat. Gelukkig is dit een eenvoudig op te lossen probleem.

Wij als wasmachine monteur uit Amsterdam adviseren u om voor u aan de slag gaat eerst te zorgen dat er geen stroom op de machine zit. Trek de stekker uit het stopcontact of schakel uw wasmachineschakelaar uit. Zorg dat u een ovenschaal of een lege frisdrankfles bij de hand heeft. Onderaan uw wasmachine bevindt zich een luikje of een plintje dat u kunt verwijderen. Hierachter ligt de afvoerpomp, vaak te herkennen aan een grote schroefdop. Daarnaast ziet u een klein slangetje met een stopje erop. Trek dit slangetje voorzichtig naar u toe, hou de schaal of de fles bij de hand en verwijder het stopje. Nu stroomt het overtollige water uit de trommel van uw wasmachine. Er kan een behoorlijke hoeveelheid water uit uw machine stromen, dus het is handig als u een emmer bij de hand heeft. Als al het water is weggelopen kunt u de pompfilter losdraaien.

Het is handig als u een paar handdoeken bij de hand heeft, want er komt nog wat water uit het pomphuis. Controleer nu of zich voorwerpen in het pomphuis bevinden. Kijk gelijk even of u de rotorbladen van de afvoerpomp vrij kunt bewegen allebei de kanten op. Hier kunnen zich ook vuil en voorwerpen vastzetten.

Als u het afvoerfilter schoongemaakt heeft en de pompschoepen vrij beide kanten op kunnen draaien dan kunt u het filter terugplaatsen. Druk het slangetje weer in de machine met het stopje erop. Om te kijken of het probleem verholpen is kunt u het pompprogramma uitproberen.