Totaal zorg Wonen
Image default
Woning en Tuin

Is een zwembad kopen een goede investering?

Veel mensen dromen hun helen leven over een zwembad in de tuin. Het staat symbool voor een luxe wat niet veel mensen zich kunnen permitteren. Maar is een zwembad kopen eigenlijk wel een goede investering? 

Er zijn veel dingen die je kunt veranderen aan je huis om de waarde ervan te vergroten. U kunt overwegen een nieuwe tuin aan te leggen of mooie, luxe afwerkingen toe te voegen aan de binnenkant van uw huis. En dan is er nog het felbegeerde zwembad in de tuin. Dit kan een geweldige investering zijn. zeker wanneer het goed bij het huis past, om nog maar te zwijgen van het feit van een perfect onderhouden zwembad. Twijfel je nog over de aankoop van een zwembad in de tuin? We noemen hieronder 3 redenen waarom je wél een zwembad moet investeren. 

1. Een zwembad verhoogt de waarde van je huis

Een zwembad in de tuin of binnen maakt je huis zeker aantrekkelijker. De waarde van je huis zal hier door stijgen wanneer je het wil verkopen. De kopers hoeven zelf niet meer de moeite te doen om een zwembad te kopen en te laten aanleggen. Een groot gedeelte al dan niet de volledige investering wordt dan terugverdiend bij de verkoop van een huis. 

2. Geniet meer van je eigen woning

Met een mooi zwembad in de tuin wat goed onderhouden is heb je over het algemeen minder de behoefte om van huis weg te gaan. Waarom op vakantie gaan als je het thuis beter hebt dan op vakantie? Vooral wanneer je net je zwembad hebt laten aanleggen, is dit nog enorm genieten. Mensen blijven dan vaak hun hele vakantie heerlijk aan hun eigen zwembad liggen. Ga jij met je gezin liever thuis barbecueën dan iedereen mee uit eten te nemen? Met een eigen zwembad blijf je eerder thuis. De vraag of een zwembad een goede investering is wordt dus deels beantwoord met het geld wat je bespaart door het niet uit te geven. 

3. Een zwembad geeft plezier en gezondheid

Zwemmen is een hele goede manier van bewegen. Je gebruikt bijna al je spieren en je gewrichten worden tijdens het zwemmen niet belast. Regelmatig zwemmen draagt enorm bij aan de gezondheid. Vooral voor mensen met gewrichtspijnen of oudere mensen is zwemmen een hele fijne manier om fit te blijven. Naast de gezondheidsvoordelen, kun je natuurlijk ook veel lol maken in een zwembad. Vooral kinderen kunnen vaak uren in het water doorbrengen en hebben de grootste lol. 

Denk je er over om een zwembad te laten aanleggen in de tuin? Neem dan contact op met Mari Wanssum, dé zwembad specialist. Vertel wat jouw wensen zijn en Mari maakt jouw droomzwembad dat aan al je wensen voldoet. 

https://www.mari.nl/producten/zwembaden/