Totaal zorg Wonen
Image default
Huishouden en schoonmaak

Het beste strijkijzer

Het beste strijkijzer

De helft van alle Nederlanders besteedt tot twee uur per week aan het temmen van rimpels. Weet u eigenlijk wel hoeveel tijd u in het proces verspilt? We vertellen je hoe je sneller van de strijkplank af kunt komen.

Niet alleen hete lucht

De meest effectieve manier om te strijken is met stoom – hoe meer hoe beter. Zoek bij de aanschaf van een strijkijzer naar voldoende stoomkracht en extra stoompijpjes aan het uiteinde van de zoolplaat. Als de stoom krachtig genoeg is, is het voldoende als u bijvoorbeeld dunnere kledingstukken in dubbele lagen en slechts van één kant strijkt. Met de extra sproeiers kunt u zelfs lastige delen snel en nauwkeurig strijken.

Je hebt veel water nodig voor veel stoom. Met een permanent opvulbare, volumineuze watertank hoeft u uw werk niet voortdurend te onderbreken. Een grote vulopening op het strijkijzer of een afneembaar waterreservoir op het strijkstation maken het bijvullen ook veel gemakkelijker.

Het hangt allemaal af van de basis

Een stoomstrijkijzer alleen is echter niet voldoende. Je hebt een stabiele, in hoogte verstelbare strijkplank nodig met een degelijke bekleding. Bij dunne dekens zal het patroon van de plank snel zichtbaar zijn in je kleding of je zult de vloer daarna moeten dweilen omdat de stoom eerst in condenswater en daarna in een plasje verandert. Bovendien is het strijken veel gemakkelijker zonder rugpijn. Voor frequente strijkers en bezitters van zeer stomende apparaten is het de moeite waard om te investeren in een actieve strijkplank.

Schoonmaken met systeem

Als u geen gedestilleerd water gebruikt voor het strijken, moet uw apparaat uitdrukkelijk geschikt zijn voor leidingwater en een antikalkfunctie hebben. Er zijn verschillende anti-schaal systemen die fabrikanten adverteren; sommige zijn minder geavanceerd dan ze klinken. Wij raden een apparaat met een anti-schaalstaafje of collector aan. Verwijder gewoon de staaf of collector, spoel hem af en leg hem terug – minimale inspanning, maximale tijdsbesparing.

Lees meer op: tevredenconsument.nl

https://tevredenconsument.nl/huishoudelijke-apparaten/het-beste-strijkijzer/