Totaal zorg Wonen
Image default
Wonen

Waarom tranmissieberekening maken?

Tegenwoordig wordt het vaak aangeraden om een transmissieberekening te maken. Dit klinkt lastig, maar dat valt aardig mee. Zeker als je het laat doen door iemand die er gespecialiseerd in is. Maar wat is een tranmissieberekening nu eigenlijk? En waarom een tranmissieberekening maken?

Wat is een tranmissieberekening?

Een transmissieberekening is het volgende, namelijk een berekening volgens ISSO-publicatie 51, 53 en/of 57 van een pand of een deel, waarmee de benodigde verwarmingscapaciteit per ruimte, van het geheel en van de warmte-opwekker bepaald wordt. Kortom, met een transmissieberekening wordt het vermogen van ruimten en de warmte-opwekker in jouw gebouw  berekend. Hierdoor wordt er de juiste ontwerptempratuur gebruikt.

Wat zijn de voordelen van een tranmissieberekening?

Er zijn genoeg voordelen te bedenken over het waarom een tranmissieberekening essentieel is tegenwoordig. Om jou met de juiste informatie op de hoogte te stellen is er in de onderstaande opsomming een overzicht voor u gemaakt.

  • Je ontvangt een overzichtelijke rapportgage die je makkelijk kunt begrijpen.
  • Je kunt gratis adviezen krijgen over systeemkeuzes, installatieconcepten, energiebesparende technieken en bijvoorbeeld het kiezen van de juiste warmtepomp. Je kunt er ook voor kiezen om dit allemaal in handen te leggen van het bedrijf zodat zij een gepaste oplossing kunnen vinden en jouw geld hier aan uit kunnen besteden.
  • Er wordt voor gezorgd dat je kwalitatief hoogstaande berekeningen krijgt. Dit is zeker waar voor je geld omdat de prijs van tranmissieberekeningen meestal redelijk scherp is.

Dit zijn dus drie voordelen die u eventueel over de streep zouden kunnen trekken.

Waar kan ik meer informatie vinden over waarom een tranmissieberekening te nemen?

Op het internet zijn genoeg websites te vinden waarop je meer informatie kunt vinden over waarom jij een tranmissieberekening moet laten maken. Eventueel kun je een mail sturen naar deze bedrijven waar na ze je zeker zullen beantwoorden. Deze bedrijven zijn gespecialiseerd in het maken van transmissieberekeningen en hebben antwoorden op al je vragen.

https://www.leever.nl/installatieberekening/transmissieberekening/