Totaal zorg Wonen
Image default
Woning en Tuin

Wat is de klopsleutel methode?

Inbrekers hebben veel verschillende inbraakmethodes. Sommige kent u vast al maar andere zijn minder bekend. Dit kan een onveilig gevoel geven en dat is niet fijn, dit is goed te begrijpen! Schroom niet en neem bij twijfel contact op met een slotenmaker. Zij zijn gespecialiseerd en kunnen u gepast advies geven. De klopsleutelmethode is een voorbeeld van een vrij onbekende inbraakmethode. Ook hier kunt u zich tegen beschermen, maar wat is het eigenlijk?

Wat is het?

De klopsleutelmethode is een van de meerdere manieren die inbrekers gebruiken om uw woning te betreden. Als een inbreker deze methode wilt toepassen, moet hij een klopsleutel hebben. Een klopsleutel oogt als een normale sleutel, maar is het toch niet. De inkepingen in een klopsleutel zijn maximaal uitgevijld. Inbrekers moeten eerst een gepaste klopsleutel hebben voordat de inbraakmethode succesvol kan zijn. Niet alle klopsleutels passen op ieder slot. 

Hoe werkt het?

De inbreker zet de sleutel tegen het slot aan en slaat vervolgens met een hamer hard tegen de sleutel aan. Hierdoor schiet de klopsleutel in een keer het slot in. De stiften in uw slot nemen hierdoor de juiste positie aan waardoor de inbreker uw deur als gevolg kan openen. 

Uw woning beschermen tegen de klopsleutelmethode

Ook al wordt deze inbraakmethode niet veel gebruikt, is het alsnog goed om uw woning er tegen te beschermen. Hebben de deuren van uw woning nog een oud slot? Neem contact op met een slotenmaker! Zij helpen u graag verder en vervangen deze tegen de klopsleutelmethode. Oude sloten zijn er namelijk extra gevoelig voor. 

 

Een professionele slotenmaker vervangt uw sloten met nieuwe die een SKG-keurmerk hebben. Sloten met dit keurmerk zijn getest op diverse inbraakmethoden, onder andere de klopsleutelmethode. Ook bij twijfel kunt u prima contact opnemen met een slotenmaker. Onze slotenmaker in regio Zwijndrecht kan ook langskomen voor alleen inspectie en u adviseren over de beste opties die beschikbaar zijn. Op deze manier is uw woning beschermd en kunt ook slapen en weg van huis met een veilig gevoel!