Totaal zorg Wonen
Image default
Tuin en buitenleven

Je tuin verlichten

Als je een mooie tijd hebt, dan wil je daar ook van genieten als het donker invalt. Er zijn allerlei soorten tuinverlichting te koop, dat heb je vast al wel gezien, maar hoe verlicht je je tuin op een sfeervolle manier zonder dat je daar ingrijpende graafwerkzaamheden voor moet verrichten. Deze vraag horen wij vaak. Voorheen was tuinverlichting alleen te koop die elektrisch was. Dat betekende dus leidingen door de grond en veel gepas en gemeet. Ook geen goedkope klus trouwens. Tegenwoordig is dit niet meer nodig. Er is tuinverlichting te koop die op zonne-energie brandt of die zijn voorzien van batterijen, of zelfs beide.

Sfeer bepalen

Er zijn volop stijlen te koop; romantisch, antiek, modern, strak, er is voor iedereen wat wils. Ook in tuinverlichting zonder stroom. Dus voorzien van batterijen en/of zonnecellen. De stijl die je kiest moet uiteraard passen bij je tuin. Wil je een romantisch sfeertje creëren dan is een strakke tuinverlichtingspaal niet de eerste keus. Deze past beter bij een strakke tuin met rechte lijnen. Hierbij denken wij eerder aan kleine lantaarnvormige verlichting als je romantiek zoekt. De stijl moet doorgetrokken worden in verlichting aan muren of andere toepassingen.

Andere sfeerbepalers

Naast de tuinverlichting zijn er nog andere sfeerbepalers die jouw prachtige tuin kunnen verlichten. Een hele decoratieve manier is het verlichten van je vijver, althans als je deze hebt. Er zijn erg mooie lampen die bijvoorbeeld een waterstraal verlichten of de planten in de vijver. Ook zijn er drijvende bollen die licht geven, heel bijzonder. Een andere sfeerbepaler is de www.batterijlicht.nl/verlichting/huisnummer.html. Dat is niet alleen praktisch maar ook handig, zeker als jouw huis zich niet direct in het zicht bevindt. Ook in dit soort verlichting zijn er diverse uitvoeringen. Met solar of met batterijen, waardoor er niet in de muur geboord hoeft te worden.

https://www.batterijlicht.nl/