Totaal zorg Wonen
Image default
Keuken

Inductie fornuis

Ben jij opzoek naar een inductie fornuis of wil jij hier eerst graag meer over weten voordat je zo’n aankoop doet? Lees dan zeker deze blog verder aangezien wij veel aspecten gaan behandelen in deze blog. Koken op een inductie fornuis is een groeiende hype. Dit is best logisch aangezien er veel pluspunten aan gebonden zitten. Er zijn vele opties mogelijk, zo zijn er inductie fornuizen met oven maar ook zonder oven! Maar hoe werkt koken op een inductie plaat eigenlijk?

Hoe werkt een inductie fornuis?

Een inductie plaat werkt op stroom. In de plaat zitten elektrische spoelen die op het “pitje” een magnetisch veld creëren. Als jij vervolgens jouw pan op dit veld zet ontstaat er een wervelstroom, deze wordt omgezet in hitte door de elektrische weerstand. Het is een best ingewikkeld proces. Dankzij dit proces is het dus mogelijk om binnen 20 seconden een warme plaat te krijgen terwijl dit opgewekt wordt door stroom!

Wat zijn de voordelen van een inductie fornuis?

Er zijn echt veel voordelen verbonden aan het kiezen van een inductie fornuis. Om alles een beetje duidelijk en kort te houden heb ik gekozen om alleen de belangrijkste punten op te noemen. Naast dat het goed voor het milieu is, is het ook nog eens super veilig. Zodra jij de pan van het fornuis afhaalt zal het fornuis direct uitschakelen waardoor er geen energie verloren gaat en er ook niks kan afbranden. Daarnaast is het schoonmaken van jouw nieuwe fornuis super gemakkelijk aangezien er geen overbodige randjes en hoekjes zijn. De belangrijkste voordelen zijn dan ook wel:

–        Milieuvriendelijk

–        Geen energieverlies

–        Super veilig

–        Snel warm

–        Makkelijk schoon te maken

Ben jij nou helemaal overtuigd na het lezen van deze blog en wil jij graag overstappen? Lees dan zeker dit artikel over een inductie fornuis.

https://stoves.eu/products/fornuis/inductie/