Totaal zorg Wonen
Image default
Wonen

Houtworm en boktor bestrijden in en om uw woning

Houtworm en boktor bestrijden is iets dat je als huiseigenaar zelden zelf zult doen. Daarom is er vaak geen kennis om het beestje effectief te kunnen bestrijden. Over het algemeen is houtworm bestrijden een klusje dat je uit zult besteden aan een goede en gecertificeerde ongediertebestrijder.

OBenP heeft de juiste kennis in huis

Het hele verhaal begint bij de boktor. Een houtworm is een larve van een ‘drooghoutboorder’. In de volksmond wordt deze boktor genoemd, maar er zijn nog veel meer soorten kevers waarvan de larven zich in het hout nestelen. Heb je een nest boktorren gespot? Neem direct actie! Laat de boktor niet naar een plek zoeken om de eitjes te leggen. Onbehandeld hout is waar ze de eitjes leggen, en waarde larven zich te goed kunnen doen. Wanneer ze zich hebben gevestigd, zul je hier en daar hoopjes hout tegenkomen. Op zolder, of in een schuur.

Om een goede inschatting te maken van de plaatsen waar de houtworm zich bevind, kun je een houtworm inspectie laten uitvoeren. Aan de hand van deze inspectie kan de ongediertebestrijder een goede inschatting maken van de handelingen die nodig zijn om de houtworm effectief te bestrijden. Aan de hand van deze inschatting wordt ook de offerte gemaakt.

Er zijn verschillende manieren waarop de houtworm bestrijding kan worden uitgevoerd

Chemicaliën

Houtworm behandelen kan op verschillende manieren. Een daarvan is met behulp van chemische stoffen. Omdat dit vaak nogal wat voeten in de aarde heeft (ruimte(n) afsluiten voor bewoners) geniet deze behandeling niet de voorkeur. De chemische stoffen die bij deze behandeling gebruikt worden zijn niet geschikt voor het gebruik door consumenten, en kan alleen worden gebruikt door een gecertificeerd ongedierte bestrijder. Vanzelfsprekend zijn deze chemicaliën niet bepaald milieuvriendelijk. Doordat er nogal wat nadelen aan kleven is dit de minst gebruikte methode, aangezien houtworm bestrijden zo milieuvriendelijk mogelijk moet worden uitgevoerd.

Bevriezing

In de meeste gevallen wordt bepaald waar de houtworm zich bevind, en wordt het gebied d.m.v. bevriezing dermate gekoeld dat de houtworm het loodje zal leggen. Het bijkomende voordeel van deze methode is dat de ruimte niet afgesloten hoeft te worden en dat de behandeling dus een stuk veiliger is voor de bewoners. Ook is het stukken beter voor het milieu dan de methode met chemicaliën.

Garantie op geleverd werk

OBenP is zo goed in het bestrijden van houtworm, dat ze garantie geven op het geleverde werk. De houtworm is dus na het bestrijden echt weg, en die komt niet meer terug! Mocht de houtworm na de behandeling toch nog de kop opsteken, dan komt OBenP kosteloos terug om de klus alsnog te klaren. Dus zowel op boktor bestrijden als houtworm bestrijding krijgt u de garantie dat het diertje wegblijft!

OBenP werkt voor particulieren én bedrijven in de gebieden rond en tussen Tilburg, Breda, Eindhoven en Den Bosch.