Totaal zorg Wonen
Image default
Woning en Tuin

Trapmatten of trapmaantjes voor elk interieur

Trapmatten of trapmaantjes voor elk interieur

Ongemerkt gaat u tientallen keren per dag op en neer op de trap in uw huis. En toch krijgen trappen zelden de aandacht die de rest van het huis wel krijgt. Een goede ontwerper behandelt de ruimte waar de trap zich bevindt zoals elke andere kamer, rekening houdend met elk detail het plafond tot aan de vloer. Trappen kunnen de perfecte plek zijn om een vleugje persoonlijkheid toe te voegen. U kunt originele architectonische elementen uitlichten en ermee spelen. Een trap kent veel voetverkeer en kan zodoende een plek zijn waar een geweldig designidee zeker veel aandacht zal krijgen. Het zet de toon voor de sfeer in de rest van het huis. Soms hebben huizen een omgekeerde indeling, met de slaapkamers beneden en de woonruimte boven. In zo’n geval speelt het trappenhuis een nog centralere rol in het ontwerp van het huis, omdat er nog meer verkeer op zal plaatsvinden. Het wordt dan belangrijker dat gasten op weg naar boven of beneden iets decoratiefs te zien krijgen dat ook het verhaal van het huis benadrukt.

Moderne kantoorgebouwen

Dit geldt overigens ook voor grote, moderne kantoorgebouwen. Vaak zijn trappen een centraal onderdeel van grote receptieruimtes en kunnen echte blikvangers worden als ze goed zijn ontworpen. Trappen dragen bij aan de uitnodigende sfeer die bedrijven aan kun klanten willen overbrengen. Daar wordt vaak al in de ontwerpfase van grote kantoorgebouwen of winkelcentra extra aandacht aan besteed. Een klant kijkt naar beneden als hij de trap op- of afgaat. En wat hij op dat moment ziet, kan de sfeer van de ervaring van de klant beïnvloeden. 

De trap bij u thuis

Maar ook in uw eigen huis kan de trap een warme uitstraling hebben. Geoliede treden van natuurlijk hout, kunstwerken aan de muur en mooie objecten op de overloop zorgen voor een ontspannen sfeer. Een mooie gelakte houten trap is ook een prachtig gezicht in iedere hal. Het straalt een luxe uit die aantrekkelijk is voor iedereen. Mooie verlichting maakt het geheel af en legt accenten op de juiste manier. Een trap moet als het ware uitnodigen om naar boven of beneden te gaan. Met het gebruik van afwisselende kleuren wordt tegenwoordig ook veel geëxperimenteerd. Zwarte en witte treden kunnen worden afgewisseld voor een fris uiterlijk, zoals bij een jaren vijftig retro interieur. U kunt ook kiezen voor kleurverloop van donker naar licht voor uw traptreden. Er zijn genoeg ideeën te bedenken om uw trap een nieuwe, vrolijke uitstraling te geven.

Veiligheid

Maar iedereen weet dat een trap in een gemiddeld huishouden tientallen keren per dag wordt betreden. Tieners die naar boven en weer naar beneden rennen omdat ze iets in hun kamer vergeten zijn. Vaak zijn er ook huisdieren die na het uitlaten vrolijk met natte poten de trap opgaan. Dan kan het zomaar zijn dat u uw trap iedere dag moet stofzuigen, vegen en afnemen. Dan zijn trapmatten of trapmaantjes echt een uitkomst. Ze zijn tegenwoordig verkrijgbaar voor ieder interieur. Een gelakte houten trap komt beter tot z’n recht met de aantrekkelijke, warme aankleding van trapmatten. Er zijn veel soorten ontwikkeld van uitstekende kwaliteit. Decoratie met frisse strepen in veel warme, moderne tinten. Ze zijn zowel praktisch als vrolijk en zorgen voor een ontspannen decoratief tintje aan uw huis. Bovendien kunnen trapmatten een belangrijke bijdrage leveren aan de veiligheid van uw trap. Ieder jaar gebeuren er nog steeds veel ongelukjes op gladde trappen.

Op welk materiaal?

Onze producten zorgen ervoor dat alle bekledingstoepassingen veilig zijn en daarnaast volledig veilig te gebruiken zijn. Onze lijmmaterialen zijn van de hoogste beschikbare kwaliteit. Ze bieden tevens het extra voordeel dat ze schade aan bestaande trapoppervlakken voorkomen. Onze trapmatten en trapmaantjes kunnen op vrijwel elk oppervlak worden gebruikt, of het nu gaat om hout, laminaat of gelakt beton. Als onze trapmatten en trapmaantjes eenmaal correct op de trap zijn aangebracht, zal het materiaal niet meer verschuiven. Mocht u de trap in de toekomst willen lakken, verwijdert u eenvoudig onze trapmaantjes of trapmatten. En gaat u verhuizen? Zelfs dat is geen enkel probleem. Onze materialen zijn eenvoudig te verwijderen. Bent u benieuwd welke kleur het beste past bij uw interieur? Vraag dan hier gratis onze kleurstalen aan. Zo kun je gemakkelijk zien welke kleur het beste bij u en uw woning past.

https://www.micostep.com/nl/