Totaal zorg Wonen
Image default
Woningen

Staat Corona in de weg om te klussen?

De tweede golf van het coronavirus is gaande. Intussen heeft de mensheid geleerd hoe er moet worden omgegaan met dit virus. Ook de economie heeft zich moeten aanpassen aan het nieuw normaal. Elke branche heeft protocollen om toch het werk te kunnen voorzetten. Zo ook de loodgietersbranche. Corona staat niet meer in de weg om te klussen bij de loodgieter in Utrecht

Je kan de loodgieter nog steeds bellen voor:

Kleine verstoppingen kun je gemakkelijk zelf oplossen met doe-het-zelf trucjes of filmpjes die op YouTube ziet. Echter is dat niet het geval bij hardnekkige verstoppingen. Stel je eens voor dat je toilet ieder keer verstopt raakt, het maakt niet uit wat je doet. De loodgieter is in deze gevallen de beste persoon die je kan helpen met hardnekkige verstoppingen in de afvoeren en het toilet.

De cv-ketel is in de wintermanden heel hard nodig en onmisbaar. Hoor je rinkelende geluiden of komt er helemaal geen warm water meer uit de kraan? Bel de loodgieter. Als je geen kennis hebt van hoe de cv-ketel werkt en wat je moet doen om het weer goed te maken, moet je beter de loodgieter bellen om je te helpen. Omdat de cv-ketel ingewikkeld is en een verkeerd reparatie gevaarlijk kan zijn is het verstandig om de loodgieter erbij te halen.

In deze koude periode is het normaal dat leidingen barsten als het water in de leiding bevriest.  Dit gebeuren kan ernstige waterschade aan jouw woning aanbrengen. Het probleem is dat je niet gemakkelijk kunt zien welke leidingen zijn gebroken en het is ook niet gemakkelijk om die leidingen in je eentje te vervangen. De kapotte pijp kan in de muur zijn of in de grond. Voor zo een reparatie rijdt de loodgieter zeker uit om je van dienst te zijn.

De loodgieter werkt op basis van covid richtlijnen

Zoals je inmiddels weet is thuiswerken voor de loodgieter geen optie, en mocht het zo zijn dat de loodgieter toch naar buiten moet zijn er enkele regels waaraan die zich moet houden, n.l.:

Loodgieters zijn ook tijdens werkuren verplicht hun handen regelmatig te reinigen om verspreiding van het virus te voorkomen.

De loodgieter is verplicht om de apparatuur na gebruik meteen te ontsmetten.

Als de loodgieter griep heeft en griepverschijnselen vertoond is die verplicht om thuis te blijven. Afspraken met de klanten moeten ook meteen afgezegd worden. Als een loodgieter een afspraakje ruim van tevoren afgezegd, wordt ook begrip gevraagd van de klanten. Ziek worden hebben we tegenwoordig niet in de hand.

De loodgieter probeert zoveel als mogelijk afstand te houden van de klant. Moet hij thuis werken probeer de loodgieter dan vanuit een afstand te begeleiden. Het is een samenwerking. Door afstand te houden kunnen wij dit virus afremmen.