Totaal zorg Wonen
Image default
Werken studeren en hobby

Tips perfecte werksfeer

Bij het idee van een kantoor zie ik voor me: witte muren, veel bureaus met veel computers, grote bureaustoelen, saaie vloer en weinig decoratie. Dit is natuurlijk een saaie ruimte om in te gaan werken. Dit maakt het werken ook alleen nog maar saaier. Dus in dit artikel ga ik een aantal tips geven hoe je de werkruimte minder saai kan maken.

Allereerst is het belangrijk dat er genoeg daglicht het kantoor binnen kan komen. Dit is namelijk veel beter voor je dan kunstmatig licht en zal het werk dan ook ten goede komen.

Vergeet niet om ook kleur aan te brengen bij het inrichten van het kantoor. De basis moet natuurlijk bestaan uit zwart, wit en grijs tinten. Maar geef bijvoorbeeld één meubel een kleurtje of kleurrijke wanddecoratie.

Ook is het niet meer van deze tijd om de verschillende werkplekken van elkaar te scheiden door hokjes. Hierdoor voelen de werknemers zich juist opgesloten en dit bevorderd juist niet de samenwerking

Een ander idee is het naar binnen brengen van een stukje groen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om uit een wand planten te laten groeien of zet gewoon een leuke plantenbak neer. Dit zorgt natuurlijk ook voor extra zuurstof in de ruimte. Uit een onderzoek is gebleken dat de concentratieboog van mensen die planten in hun buurt hebben hoger is dan mensen die geen planten om hen heen hebben.

Of neem een voorbeeld aan de grote Amerikaanse bedrijven die een glijbaan gebruiken om een verdieping naar beneden te gaan. Maar dit is natuurlijk wel heel erg out-of-the box. Om een goed idee te krijgen wat wel en niet geschikt is voor in uw kantoorruimte is het mogelijk om een 3d impressie te krijgen. Bij het maken van een artist impression wordt een beeld gevormd zonder hierbij foto’s te gebruiken, zodat u precies weet hoe alles eruit zal gaan zien.

 

http://www.werestudio.com