Totaal zorg Wonen
Image default
Gezond wonen

Voordelige zadelkrukken in onze zadelkrukkenshops

Zadelkruk

Met een zadelkruk wordt over het algemeen een kruk bedoeld die uitgevoerd is met wielen. In enkele gevallen is deze weleens uitgevoerd met glijdoppen. De voorkeur gaat echter meestal uit naar de kruk op wielen zodat men zich op de werkplek makkelijk kan verplaatsen zonder op te hoeven staan. Tabouret Benelux haar zadelkrukken zijn van een zeer goede kwaliteit en zijn alle standaard uitgevoerd met een sterk voetkruis die garant staan voor een goede stabiliteit van de kruk. Om optimaal te kunnen profiteren van de zadelkruk haar ergonomische eigenschappen moet u er voor zorgen dat de verrijdbare kruk op de voor u juiste werkhoogte ingesteld kan worden. Tabouret Benelux heeft zadelkrukken met verschillende zithoogtes en zijn alle traploos instelbaar. Ook hebben wij een ruime keuze in zadelzittingen met verschillende diameters zodat u altijd optimaal kunt zitten.

Zadelkruk of Tabouret

Nog steeds is er onduidelijkheid bij veel mensen over wat nu de juiste benaming is van een bepaald model kruk. Hierbij in het kort de verduidelijking. Een gewone kruk is veelal van hout (of kunststof) en is niet voorzien van een gasveer waarmee de hoogte kan worden ingesteld. Tevens heeft de traditionele kruk geen wieltjes of glijdoppen. Een tabouret vertoond grote overeenkomsten met een zadelkruk. Zowel de tabouret als zadelkruk zijn uitgerust met een stabiele vijfpoots base die voorzien zijn van wieltjes. Hiernaast kunnen beide verrijdbare krukken dankzij een gasveer traploos in hoogte versteld worden. Een zadelkruk onderscheidt zich van beide krukken door zijn ergonomisch gevormde zadelzitting die wel wat op een paardenzadel lijkt.

Ergonomische zadelkruk

De zadelzitting van een zadelkruk is ergonomisch gevormd en zorgt er voor dat de gebruiker in een actieve houding zit. Door deze natuurlijke en gezonde werkhouding komen de bekken automatisch in een goede stand te staan en is doorbloeding naar de bovenbenen gewaarborgd. Zadelkrukken worden veel gebruikt door mensen die in hun beroep veelvuldig dezelfde repeterende handelingen moeten verrichten. Bij beginnende klachten aan nek- en rug kan een zadelkruk ook voor verlichting zorgen.

Zadelkruk aanschaffen

Werkt u dus langdurig in dezelfde houding of heeft u beginnende rugpijn dan is het te overwegen om een zadelkruk aan te schaffen. Grote kans dat u onnodige vervelende lichamelijke klachten voorkomt.

Voor vele is het kopen van een zadelkruk iets voor “even tussen door”. Terwijl het juist erg belangrijk is om u vooraf te laten informeren zodat u de juiste zadelkruk koopt waar u jaren plezier van heeft. Een zadelkruk moet aan een aantal eisen voldoen zodat u in de perfecte houding uw werkzaamheden kunt verrichten.

Let voor de aankoop altijd of de zadelkruk de juiste zithoogte voor u heeft. Hiernaast is het belangrijk dat u een goede zadelzitting heeft die u voldoende in een actieve zithouding dwingt. Tot slotte verdienen de wieltjes aandacht. Deze moeten geschikt zijn voor de ondergrond waarop u de zadelkruk gebruikt.

Betaalbare zadelkrukken

Tabouret Benelux is inmiddels uitgegroeid tot dé specialist van de Benelux in betaalbare zadelkrukken (met of zonder rugleuning) en tabourets

Wees zuinig op uw rug en koop uw zadelkuk nu voordelig online bij Tabouret Benelux!

Tabouret Benelux maakt kwaliteit betaalbaar!

http://www.tabouretbenelux.com/