Totaal zorg Wonen
Image default
Verwarming

Pelletkachel subsidie

Pelletkachel met subsidie

Wist u al dat u door het kopen van een pelletkachel subsidie van de Nederlandse overheid krijgt? Deze regeling is begin 2016 van start gegaan. Waarom krijgt een pelletkachel subsidie? De reden hiervoor is dat een pelletkachel een milieuvriendelijke kachel is, en daardoor minder belastend is voor het milieu. Let wel op dat bij het kopen van een pelletkachel met subsidie er voldaan moet worden aan diverse eisen rondom co2- en fijnstof uitstoot. Alles voor warmte vertelt u hier graag meer over.

De pelletkachel: een duurzame verwarmingsbron

De pelletkachel met subsidie is zoals eerder benoemd een milieuvriendelijke kachel. Wat maakt een pelletkachel nou precies milieuvriendelijk? Een reguliere centrale verwarming verwarmt uw huis door middel van gas, wat bij een pelletkachel gebeurt door het verbranden van pellets. Pellets zijn geperste houtkorrels. Deze pellets zijn echter niet te vergelijken met een open haard of een gewone houtkachel, omdat ze veel schoner en zuiniger zijn. Bij een pelletkachel komt 80% minder fijnstof vrij dan bij een gewone houtkachel.

Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar ook goed voor u. Fijnstof kan voor gezondheidsklachten zorgen bij bewoners en omwonenden Een pelletkachel zorgt voor minder co2 en fijnstof uitstoot dan een gewone ketel. Met een pelletkachel helpt u dan ook de uitstoot van co2 en fijnstof tegen te gaan. De pelletkachels van Alles voor warmte voldoen aan alle voorwaarden omtrent de uitstoot van co2 en fijnstof, waarop u zeker weet dat u subsidie kunt aanvragen voor uw pelletkachel.

De voordelen van een pelletkachel

De aanschaf van een pelletkachel brengt vele voordelen met zich mee. Naast dat een pelletkachel met subsidie een milieuvriendelijk alternatief is, bespaart u op uw verwarmingskosten. Met een pelletkachel betaalt u voor houtkorrels, maar bespaart u juist op uw kosten voor gas. Daarbij is een pelletkachel gebruiksvriendelijk en geeft deze sfeer in uw huis. Om te weten of uw woning geschikt is voor een pelletkachel, is het belangrijk dat uw woning een schoorsteen heeft tot voorbij de nok van het dak, of de mogelijkheid er is om een rookkanaal aan te leggen.

Daarnaast heeft u genoeg ruimte nodig om uw pellets op te slaan. Wilt u helemaal milieubewust bezig zijn? Dan doet u er goed aan pellets te bestellen die voldoen aan het EN plusA1 keurmerk. Denk ook aan het Betterbiomass label. Met een pelletkachel en de juiste pellets bent u milieuvriendelijk en klaar voor de toekomst!

https://allesvoorwarmte.nl/