Totaal zorg Wonen
Image default
Verwarming

De voordelen van een elektrische CV ketel

De voordelen van een elektrische CV ketel.

Als je een elektrische CV ketel met iemand bespreekt, is het eerste wat je hoort waarschijnlijk het volgende: maar is een elektrische CV ketel niet ontzettend duur? En in alle eerlijkheid kunnen wij dit argument niet ontkrachten. Maar recent zijn er vele elektrische cv ketels op de markt gekomen met een aanzienlijk lagere aanschafwaarde en lager energieverbruik.. Toch kan een elektrische CV ketel een interessante optie zijn wanneer je voor een groenere woning gaat. Zeker wanneer je al groene maatregelen hebt genomen, zitten er voordelen verbonden aan dergelijke ketel. Wat zijn de voordelen van een elektrische CV ketel?

Elektrische CV ketel: diverse pluspunten.

Ten eerste het belangrijkste: de technologie is betrouwbaar. Je kunt van deze ketel op aan. Daarnaast is een elektrische CV ketel eenvoudig om te installeren. Hierbij heb je de keuze: aan de muur of op de vloer. Alhoewel de verbruikskosten hoger zijn, zijn de aanschafkosten
juist weer lager. Qua onderhoud zul je tevens weinig tijd kwijt zijn aan deze ketel. Tevens is een elektrische CV ketel veiliger in vergelijking met een ketel die gas gebruikt. Immers is er geen kans op explosies of lekkages die leiden tot CO vergiftiging. Door de compacte vorm neemt deze ketel weinig ruimte in beslag.

En dan hebben we het nog niet eens gehad over de impact op het milieu. De CO2 uitstoot van een elektrische ketel is vele malen lager in vergelijking met een CV ketel die op gas loopt. Vooral in combinatie met andere milieuvriendelijke aanpassingen aan je woning is de elektrische CV ketel het meest rendabel. Zo dient je woning optimaal geïsoleerd. Dus niet alleen de spouwmuur, maar ook de vloer en het dak. Ook HR++-glas is een aanrader. Tevens zijn zonnepanelen of de mogelijkheid daartoe een vereiste. Tot slot dient het te verwarmen oppervlak niet te groot te zijn.

Als u meer wilt weten over de mogelijkheden en elektrische cv ketels. Kijk eens op de website van ElektrischeBoiler.EU. 

https://elektrischeboiler.eu/elektrische-cv-vloerverwarming-ketel