Totaal zorg Wonen
Image default
Woonkamer

Kunstboom of denneboom?

Kerstbomen zijn van die dingen die je maar eens per jaar langs ziet komen, maar die toch verrassend felle reacties vrij kunnen maken bij mensen. Er zijn hordes mensen die zweren bij een goedkope kunstkerstboom die jaren mee kan gaan en er zijn er minstens evenveel die het niet over hun hart verkrijgen om geen echte kerstboom te bestellen. Een van de twee moet toch wel beter zijn? Wat zijn de voordelen en de nadelen?

 

Een echte kerstboom is volkomen natuurlijk en bevat geen ‘onnatuurlijke stoffen’. Dit is een voordeel voor mensen die mogelijk allergisch zijn voor een van de stoffen en voor andere mensen is een echte kerstboom simpelweg authentieker en gezelliger. Verder verspreiden echte kerstbomen de geur van dennen, een geur die veel mensen heerlijk vinden en associëren met het kerstfeest. Een echte kerstboom kost ook geen tijd om op te zetten. Je zou het in principe in een pot kunnen stoppen en je bent klaar. Ten slotte neemt een echte kerstboom de rest van het jaar geen ruimte meer in en kan als het wordt weggegooid organisch worden afgebroken.

 

Een kunstboom kost op lange termijn veel minder geld. Je kan het ieder jaar blijven hergebruiken. Hoewel een kunstboom meer tijd kost om op te zetten, heb je er tot je het af gaat breken geen last meer van, in tegenstelling tot een levende boom, die je water moet blijven geven. Als je een open haard hebt en die graag aansteekt rondom kerst, kan een echte kerstboom brandgevaarlijk worden. Met zo veel droge dennennaalden verspreid over de grond neemt de kans op brand toe. 

 

Hoewel er zeker voordelen en nadelen te noemen zijn voor beide soorten bomen, lijkt het van je voorkeuren en omstandigheden af te hangen welke van de twee soorten bomen je zou moeten kopen. Beide zijn geschikt voor verschillende situaties.

 

https://www.xmasdeco.nl