Decorvloer laminaat handig gereedschap gebruiken

Uiteraard kan jij ook een zaag gebruiken voor je decorvloer laminaat leggen en op maat te snijden, echter een laminaatsnijder werkt wel sneller plust houd nog eens stofvrij. Je meet de plank op afmeting, markeert de afmeting en legt het tussen de laminaatknipper. Even de klink onpasselijk beneden halen en je laminaat zijn op de juiste afmeting.

Lastige stukken bij decorvloer laminaat leggen

Helaas is het leggen van laminaat niet altijd uit rechte stukken. Je komt altijd vervelende stukjes onverenigbaar bij het zetten van laminaat. Een deurpost bijvoorbeeld, vervelende hoekjes of leidingen die de grond ter gaan.

Met een profielmal brengt jou de obstakels beter in beeld. Met dit gereedschap inclusief verschuifbare laminaat meten en vorm nemen van het object. Deze trek je over op het Decorvloer laminaat, waarna je de plank op maat zaagt.

Gebruik een laminaat zwaaihaak

Hoeken diegene niet loodrecht zijn. Met een laminaat zwaaihaak regel je dit hoeken gemakkelijk af. De handel van de ophanghaak leg je strijdig den een kamerwand, het blad tegenstrijdig den andere wand. Neem daarna de hoek overheen op de plank.

Decorvloer laminaat legset

De afstand houders neemt de positie tussen plank en de muur. Met de aanslagklos zorg jou ervoor, onderschikkend van het dicht- kliksysteem, zodat het kliklaminaat te elkaar klik zonder te beschadigen. De beugel kan je goed gebruiken bij het aanslaan van de laatste plank.

Zelf laminaatvloer zetten

Is jou ondervloer klaar voor gebruik? Is het laminaat geacclimatiseerd en heb je hoewel het juiste gereedschap? Dan kunnen we beginnen met het aanleggen van de laminaatvloer.

Waar te beginnen met leggen van decorvloer laminaat

Begin niet in het midden van de ruimte met jouw laminaat, maar in ene hoek op de langste heining van de ruimte. Leg de afstand houders tussen het korte gedeelte van de plank en de muur en tussen het lange gedeelte van de muur. Leg nu het eerste paar planken tot het eind van de muur. Leg hierbij steeds afstand houders tussen de muur en de plank of laminaat. Bekijk de leginstructies in de verpakking of je de eerste planken met de MDF laminaat HDF-lip naar of van de muur legt.

https://decorvloer.nl