Totaal zorg Wonen
Image default
Badkamer en toilet

Human resource management

Werk je graag met mensen? Dan is de studie human resource management misschien iets voor jou. Als je met mensen wilt werken, maar ook met de organisatie dan is dit een leuke studie op hbo niveau om voor te kiezen.  Als HR manager houdt jij je bezig met zaken als werving en selectie, loopbaanbegeleiding en beoordeling van werknemers. Je leert tijdens de studie hoe je mensen kunt ondersteunen en begeleiden tijdens de keuzes die zij maken in werk of opleiding. Daarnaast leer je wat Human Resources nou echt zijn. Je zult je tijdens de studie ontwikkelen op gebied van gesprekstechnieken, presentatievaardigheden, schriftelijke vaardigheden en onderzoekstechnieken. Dit zijn allemaal facetten die je als HR manager goed onder de knie moet hebben en je daarom dus leert bij de opleiding.

Als je klaar bent met de studie kun je een baan zoeken. Je zou er voor kunnen kiezen om consultant HRM te worden. Je zult je  dan richten op de groeimogelijkheden van de werknemers, het team en de organisatie. Je zult reflecteren waardoor drijfveren, kwaliteiten en de ontwikkeling duidelijk worden.  Je zult waarschijnlijk ook aan het werk gaan met een HR Dashboard. Hier komen allerlei gegevens op te staan zoals salaris en personeelsgegevens, maar ook andere werkkosten die er bij komen kijken. Het  voordeel van een online dashboard is dat je er overal in kan. Op alle computers kun je online inloggen en dan de gegevens wijzigen die gewijzigd moeten worden.

Sinds niet zo’n lange tijd bestaat er het online diploma register. Dit is een diplomaregister dat door het ministerie van OCW beschikbaar is gesteld om vooral fraude te voorkomen. Daarnaast is het een stuk handiger dan papieren diploma’s.  Dit kost meer tijd om te versturen en kost papier. Het verlicht de lasten van burgers, onderwijsinstellin gen en de overheid. Het is ideaal aangezien je een uittreksel zo kan downloaden.  Het register wordt beheerd door Dienst Uitvoering Onderwijs.

http://www.cbbs.nl/