Totaal zorg Wonen
Image default
Badkamer en toilet

Hoe onderhoudt je houten meubels

Houten meubels kunnen best duur zijn en daarom is het belangrijk dat je ze zo goed mogelijk onderhoudt. Het onderhouden van je houten meubels zorgt voor een langere levensduur en de kwaliteit van het hout zal goed blijven. Welke onderhoudsproducten je precies nodig hebt gaan we in deze blog vertellen, zodat jouw houten meubels mooi en beschermd blijven.

Omdat er verschillende typen hout zijn, zijn er ook verschillende soorten middelen om het hout te onderhouden. In deze blog zullen we het hebben over houtbeits, soft touch lak, olielaag en hoogglans lak.

Houtbeits

Het beitsen van hout geeft je de mogelijkheid om het hout van kleur te veranderen of de kleur te versterken. Naast de verandering van kleur verzorg je het hout zodat het langer beschermd blijft. Beits kan je onderverdelen in dekkende en transparante beits. Dekkende beits zorgt ervoor dat de houtnerf volledig onzichtbaar is en bij transparante beits is de houtnerf zichtbaar.

Soft touch lack

Een soft touch lak beschermd de laklaag bij de volgende materialen: eikenhout, notenhout en beukenhout. Het aanbrengen van de lak zorgt voor een natuurlijke matte uitstraling. Daarnaast blijft de nerf van het hout ook goed zichtbaar. De lak geeft het hout een natuurlijke uitstraling.

Olielaag

Als je gebruik maakt van een olielaag zal het hout minder snel vloeistoffen opnemen. Dit is dus handig als je jongere kinderen hebt die nog wel eens hun dranken kunnen morsen. De olie zorgt namelijk voor een beschermende laag waardoor de vloeistoffen niet in het hout kunnen trekken. Het hout gaat niet echt glanzen maar behoudt wel zijn natuurlijke uitstraling

Hoogglans

De hoogglans lak zorgt ervoor dat je houten tafel goed beschermd blijft tegen oneffenheden. Etensresten of andere rotzooi zal dus niet zichtbaar zijn als je deze lak gebruik. Daarnaast verdwijnt de natuurlijke look en komt er een glanzende tafel voor in de plaatst.

 

 

https://moosefarg.nl