Totaal zorg Wonen
Image default
Badkamer en toilet

Verstopte afvoer in Den haag? Doorloop deze stappen

Een verstopte afvoer in Den Haag…We kunnen het allemaal wel eens een keer meemaken dat het water niet goed wegloopt. Wanneer de verstoppingen in de wc, wastafel, gootsteen, bad of douche zitten,kun je ervan uitgaan dat de verstopping in het hoofdriool zit. Bij een dergelijk geval moet je nooit lang wachten om het te laten verhelpen. Vaak zal je daar een loodgieter uit den Haag voor moeten inschakelen. Wanneer je te lang wacht kan dat ernstige gevolgen hebben. Naast de verstoppingen door het hele huis kan een verstopte afvoer in het hoofdriool ook stankproblemen veroorzaken. Het kan ook zijn dat het water in de gootsteen of in het bad niet goed wegloopt, maar wel op de andere plaatsen. Je weet dan dat de verstopping niet in het hoofdriool zit. Hierbij is het verstandig om eerst zelf te proberen om de verstopping te verhelpen.

Oorzaken van een vervelende verstopping

Een verstopte afvoer kan meerdere oorzaken hebben. Er kunnen zich twee verschillende rioolproblemen voordoen. Het hoofdriool kan verstopt zijn, maar er kan ook een lokale verstopping aanwezig zijn. Wanneer het hoofdriool verstopt is, kunnen er daardoor in alle afvoeren in huis problemen ontstaan. Wanneer het een lokale verstopping is, heb je vaak geluk. Je hoeft in dit geval alleen de verstopte afvoer te ontstoppen. Een verstopping kan verschillende oorzaken hebben. Er kan een ophoping zijn van vet, stof of andere viezigheid. Ook aangekoekte etensresten en zeepresten kunnen een afvoer verstoppen. Er komen zelfs verstoppingen voor waarbij het ongezuiverde rioolwater dat uit het riool komt de veroorzaker van de verstopping is. Bij zo’n geval zal de verstopping dan vaak in de openbare riolering zijn. 

Het verhelpen van de verstopping 

Een verstopping kan meerdere oorzaken hebben. Je kunt daarbij nog wel een onderscheid maken. Is de afvoer van de keuken verstopt dan zal dat hoogstwaarschijnlijk komen door vet- en etensresten. In de badkamer door zeepresten en haren en in de wc kan het wc-blokje per ongeluk los zijn geraakt. Voordat je met het uitvoeren van je plan begint om de afvoer te ontstoppen moet je eerst nagaan wat de oorzaak zou kunnen zijn. Pas daarna ga je de stappen bepalen die je kunt uitvoeren. Wanneer je helemaal niet weet waardoor de verstopping ontstaan zou kunnen zijn moet je extra voorzichtig zijn. Je moet de problemen niet groter maken dan ze al zijn. Wanneer je een verkeerde handeling uitvoert, kun je de verstopping dieper in de leiding verplaatsen. Wanneer de afvoer gebruik maakt van een sifon is het verstandig om deze eerst te controleren of hij verstopt zit. 

Zodra je een idee hebt waardoor de verstopping komt, kun je aan de slag gaan. Het is verstandig om te beginnen door huishoudelijke producten te gebruiken. Is het afvoerputje verstopt, kun je beginnen met kokend water. Wanneer het vetresten zijn die de verstopping veroorzaken, kunnen ze oplossen. Dat kun je ook doen op die plaats waarvan je denkt dat zeepresten de veroorzaker zijn. Voor het versterken van dit middel kun je het vermengen met azijn. Wanneer dat ook nog geen resultaat oplevert, kun je er soda bij doen. Je moet nu wel oppassen omdat het gaat bruisen. Houd je gezicht op een afstand en dek het putje af. 

Wanneer dit niet heeft geholpen kun je een rubberen ontstopper gebruiken. Je moet een laagje water in de bak laten staan en de ontstopper langzaam naar beneden duwen. Hierdoor zet je kracht op het water. Wanneer je de ontstopper terugtrekt, ontstaat er een zuigende werking. Hierdoor kan de verstopping loskomen. 

Wanneer dit niet heeft geholpen kun je een rubberen ontstopper gebruiken. Je moet een laagje water in de bak laten staan en de ontstopper langzaam naar beneden duwen. Hierdoor zet je kracht op het water. Wanneer je de ontstopper terugtrekt, ontstaat er een zuigende werking. Hierdoor kan de verstopping loskomen.

Wanneer je verstopping in het toilet aanwezig is, moet je nagaan of het wc-blokje los is gekomen en zich in de wc bevindt. Doe daarvoor een rubberen handschoen aan en voel goed in de afvoer van het toilet.  

Lukt dit nog niet dan kun je een chemisch reinigingsmiddel gebruiken. Wees daar wel voorzichtig mee. Het moet een goedgekeurd middel zijn dat geen schade kan toebrengen aan de afvoerbuizen en het milieu. Met deze middelen moet je voorzichtig zijn omdat het niet op je handen en dergelijke mag komen. 

Ga niet aan de slag met een ontstoppingsveer. Wanneer je niet precies weet wat je moet doen kun je door foutief gebruik veel schade aan het sanitair en riool aanrichten. Wanneer je echter geen oplossing meer weet is het verstandig om een loodgieter in te schakelen. 

Verstopte afvoer in Den Haag

Wanneer je in Den Haag woont of in de omgeving daarvan en je hebt een verstopping, dan moet je een loodgieter benaderen die in Den Haag woont. Neem er een die je 7 dagen in de week kan benaderen en dat voor 24 uur per dag. Een bedrijf dat je kan helpen met riool ontstoppen in Den Haag is bijvoorbeeld Anolso.

Als hij langskomt, zal hij de situatie eerst overzien en kijken wat er gedaan moet worden. Hij zal dan met je een prijs afspreken wat het ongeveer zal gaan kosten. Dat is belangrijk, omdat je dan na afloop niet voor onverwachte verrassingen komt te staan. Wanneer hij niet kan achterhalen waar de verstopping zit, zal hij eerst met een camera in de leiding gaan om de plek van de verstopping op te zoeken. In veel gevallen zit een verstopping in het riool wat niet dicht bij de woning zit. Om de verstopping op te lossen zal de loodgieter speciaal gereedschap gebruiken. Hij zal de afvoer blootleggen. Wanneer hij de buis heeft blootgelegd, zal hij in de buis een gat boren. In het gat, wat ongeveer een diameter heeft van 10 cm, wordt een slang gestopt waarop een blaaskop is aangebracht. Als de loodgieter denkt dat hij ver genoeg in het gat is geschoven, zal hij de afvoer met lucht schoonblazen. Hij zal daarbij de luchtdruk opvoeren, totdat hij zeker weet dat de verstopping is verholpen. Daarna zal de loodgieter de slang met blaaskop weer uit de leiding halen. Hij zal het gat in de leiding afdekken en vervolgens het gat weer met zand dichtgooien. Vervolgens worden de stenen teruggelegd en is verstopping verholpen. 

Wanneer je een verstopping hebt, is het noodzakelijk om dat zo snel mogelijk op te lossen. Kom je er zelf niet uit laat het dan zo snel mogelijk door de loodgieter uit Den Haag verhelpen als je daar woont. Wanneer je het werk laat uitvoeren door een gecertificeerde loodgieter heb je drie maanden garantie. Binnen deze termijn worden eventuele verstoppingen gratis verholpen.

https://www.anolso.nl/afvoer-verstopt-den-haag/