Totaal zorg Wonen
Image default
Financieel

Hoe kun je een hypotheek aanvragen als je een BKR registratie hebt?

Het is best lastig om een ​​hypotheek aan te vragen als je een BKR registratie hebt. De meeste kredietverstrekkers mogen de aanvraag van een hypotheek met BKR codering afwijzen. Dit betekent echter niet dat er geen mogelijkheid is om een ​​hypotheek te krijgen. Mogelijk moet je met een hypotheekadviseur praten om je te helpen bij het aanvragen van een lening voor de aankoop van een nieuwe woning. Houd er echter rekening mee dat de reguliere banken doorgaans een hogere rente hanteren. Dat komt omdat de banken met een lagere rente vaak geen hypotheek-aanvragen met BKR registratie accepteren. Dus, wat moet je doen als je een hypotheek wilt aanvragen als je een BKR codering hebt? Hier zijn enkele oplossingen die je kunnen helpen.

BKR overzicht opvragen

Als je een woning wilt kopen maar je hebt een BKR codering, dan wordt het best lastig om een ​​hypotheek te krijgen. In dit geval moet je het overzicht opvragen bij het BKR. Zo kom je erachter welk type BKR-codering je hebt. Je weet dan of je een BKR A, A1, A2, A3, A4, A5 of H codering hebt. Elke codering heeft andere gevolgen bij het verkrijgen van een hypotheek. Als je een A3- of A4-codering hebt, heb je geen kans om een ​​nieuwe hypotheek aan te vragen. Wel kun je in overleg met de hypotheekspecialist de bestaande hypotheek aanpassen. De BKR toets is een must voor elke hypotheekaanvraag. Koop je de woning samen met je partner, dan wordt ook de BKR registratie van je partner getoetst. Het BKR overzicht is eenvoudig op te vragen. Je hoeft alleen maar naar de officiële website van het BKR te gaanen je kunt gratis een BKR overzicht aanvragen.

Werken met een hypotheekadviseur

Mogelijk moet je een hypotheekadviseur inhuren om de kans op het kopen van een nieuw huis te vergroten, zelfs als je een BKR codering hebt. Zoals hierboven vermeld, hoe hoger het getal in je BKR codering, hoe moeilijker het is om een ​​nieuwe hypotheek te krijgen. Nadat je je codering kent, kun je in overleg met een hypotheekspecialist de mogelijke hypotheek voor jou vinden. De adviseur stelt verschillende hypotheekmogelijkheden voor die passen bij je wens en financiële situatie. Hypotheekadviseurs hebben ruime ervaring om jou de hypotheekvraag uit handen te kunnen nemen. Zij weten welke banken in Nederland hypotheekaanvragen met BKR coderingen accepteren. Mogelijk kun je de hypotheek aanvragen met een reguliere rente of anders met een hogere rente.