Totaal zorg Wonen
Image default
Bouwmaterialen

Geen tijd om zelf te mengen? Koop een betonmolen

Betonmolen

Een betonmolen is een werktuig waarmee grind, zand, cement en water gemengd worden tot metsel- of betonspecie. Er bestaan kleine betonmolens voor gebruik op de bouwplek of privé. Maar er zijn ook grote zelfrijdende betonmolens voor het vervoer van specie. Van een kleine betonmolen maken veel mensen gebruik. Bouwbedrijven hebben eigenlijk altijd wel een betonmolen in bezit voor verschillende klusjes. Maar ook u kan er thuis één hebben of voor een dag huren om bijvoorbeeld een muurtje te metselen, of om beton te leggen in uw huis of op het erf. Veel mensen weten alleen niet hoe het aanmaken van betonmengsel met een betonmolen moet. Dit gaat als volgt:

–          Wanneer u de betonmolen hebt gestart kan u de helft van de granulaten en een deel water toevoegen. Vaak staat op de verpakking hoeveel water erbij moet. Maar soms kan u dit ook op gevoel doen als u dit vaker hebt gedaan

–          Al het cement aan het mengsel toevoegen

–          Het zand en de rest van het grind toevoegen

–          Water toevoegen tot de plasticiteit in orde is voor wat u met het metsel- of betonspecie wil gaan doen

–          Enkele minuten laten doormengen

Betonmolen gebruiken

Daarna is het klaar voor gebruik. U kan deze stappen herhalen om meer metsel- of betonspecie te maken. Een kleine betonmolen heeft binnen in de draaibare trommel schuin geplaatste schoepen waardoor het mengsel naar boven gebracht wordt dat vervolgens door de zwaartekracht weer naar beneden valt. Ook bij lange mengtijden wordt het mengsel niet goed homogeen. De trommel wordt aangedreven door een elektromotor of een benzinemotor. Om de betonmolen leeg te maken moet u de handwiel naar beneden draaien. Hierdoor kan u het specie opvangen in een bak zodat u het kan gaan gebruiken.

https://www.allesvoorbeton.nl/631-betonmolen