Totaal zorg Wonen
Image default
Wonen

De grootste woontrends van het jaar 2020

Als er weer een nieuw jaar of seizoen voor de deur staat, kijken veel mensen of er nog nieuwe woontrends zijn waar ze iets mee kunnen. Wie op zoek is naar de meest actuele woontrends voor het jaar 2020, hoeft niet bang te zijn dat er onvoldoende keuze is. De vier grootste woontrends qua design interieur vind je hieronder! Doe er je voordeel mee en kies ook voor een moderne lifestyle waar je mee uit de voeten kunt om jouw woonstijl up to date te brengen.

Gebruik qua kleur veel warme en natuurlijke materialen

De eerste tip als je echt wil meedoen met de 2020 interieurtrends is: zorg dat je warme, natuurlijke kleuren en materialen gebruikt in je interieur. Al meerdere jaren is het enorm in als het op interieurinrichting aankomt: zorg ervoor dat je woonkamer er warm en natuurlijk uitziet! Niet veel nieuws dus, maar daarom niet minder trendy! Het zijn hier vooral de duurzame materialen die het goed doen, zoals hout, jute en marmer, maar ook riet en rotan zijn natuurlijk heerlijk naturel en echt. Aarzel dus niet een relaxte rieten stoel aan te schaffen voor optimaal zitcomfort! Qua natuurlijk kleuren zijn in 2020 groenvarianten, grijsgroen en roodtinten helemaal in!

Duurzaamheid in het kader van een circulaire economie

In 2020 kom je niet weg met materialen die niet-duurzaam en milieuvriendelijk zijn. Zorg er daarom voor dat je natuurvriendelijk materiaal gebruikt. Dat kunnen metalen en aluminium meubels zijn, die lang meegaan en recyclebaar zijn. Maar ook houten meubilair met het milieuvriendelijke FSC-keurmerk en kunststof materialen die lang meegaan behoren tot de mogelijkheden.

Meer, meer, meer…. Het mag weer!

Kort geleden was het minimalisme, zo simpel en voordelig mogelijk nog de trend bij uitstek. Sinds kort is het maximalisme in, wat kort gezegd staat voor: meer, meer en meer! Het betreft hier een provocatieve reactie op het minimalisme. Dat betekent: doe maar lekker luxueus en duur, als je tegelijk ook maar oog houdt voor het milieu en het klimaat. Kies dus voor luxe mét oog voor het klimaat en milieu.

https://www.eyesondesign.nl/wonen/