Totaal zorg Wonen
Image default
Bedrijven

Welke stijlen deurgrepen zijn er?

Een deurkruk is een van de items die je het vaakste ziet en aanraakt per dag. Mede om deze reden is het een erg belangrijk gebruiksvoorwerp. Ben je de deurgrepen op je deuren helemaal zat? Zit je midden in een verbouwing of zijn de deurgrepen toe aan vervanging? Lees dan snel verder, deze blog beschrijft namelijk de verschillende stijlen deurgrepen die er zijn en of ze bij je deur passen.

 

Wat zijn deurgrepen precies?

Deurgrepen zijn voorwerpen die op een deur worden toegepast om de deur hiermee open te kunnen maken of te kunnen sluiten. Deurgrepen kun je zelf kiezen bij de deur en horen dus niet specifiek bij deuren zelf. Een deurgreep kan worden toegepast op verschillende soorten deuren, dus bijvoorbeeld ook op deuren van een kledingkast of badkamerkastje.

 

De juiste deurkruk kiezen bij je stijl en interieur

Kiezen van de juiste deurkrukken zijn van groot belang. Het is belangrijk dat ze goed passen bij de stijl en interieur van de ruimte waar ze geplaatst worden en daarnaast moeten ze natuurlijk ook functioneel zijn. Er zijn ontzettend veel soorten deurkrukken, hierbij kunnen de stijl, kleur, types en afmetingen erg van elkaar afwijken.

 

Specificaties en om op te letten bij het kiezen van een deurkruk

Een deurkruk kan een ronde, hoekige of ovale vorm hebben. Ronde deurkrukken kunnen het best gecombineerd worden met een ronde deurschild, hoekige deurkrukken kunnen het beste gecombineerd worden met vierkanten of rechthoekige deurschilden en ovale deurkrukken kunnen het beste gecombineerd worden met sierlijke deurschilden. Naast de vorm van de deurkruk is het ook verstandig om deurkrukken op elkaar af te stellen. Zo kun je ervoor kiezen om op alle deuren en kasten dezelfde deurkrukken te plaatsen of juist verschillende maar zorg dan wel dat deze bij elkaar passen. Stijlen die veel gebruikt worden zijn de moderne deurknop met een gladde en gepolijste afwerkingen, een traditionele deurknop te vinden in traditionele panden, een deurkruk op schild met een klassieke vorm en een deurkruk op roze die erg veelzijdig is en veel verschillende ontwerpen heeft. Ook is er verschil in het soort materiaal en de afmeting van de deurkruk. Zo kan je bijvoorbeeld gaan voor een houten deurkruk of een van RVS. Let hierbij op de luchtvochtigheid van de ruimte waar de deurgreep wordt geplaatst. Als laatste is het ook belangrijk om de functionaliteit mee te wegen in de keuze voor deurkrukken. Zo is het belangrijk dat iedereen de deurkruk kan gebruiken en dat de deurkruk het gewicht van de deur aankan.

 

Bron: In2klussen.nl