Totaal zorg Wonen
Image default
Woning en Tuin

Wat je allemaal moet weten bij tegels laten leggen

Tegels leggen is een vak apart. Het is dan ook belangrijk dat je dit laat doen door een professional. Er zijn namelijk bepaalde dingen waar je op moet letten voordat je begint met het leggen van tegels. Zo kun je de beste keuze maken uit de vele soorten tegels en ben je verzekerd van een perfecte afwerking. In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten bij het laten leggen van tegels!

Welke tegels zijn het best?

Er zijn vele soorten tegels verkrijgbaar, maar niet allemaal zijn geschikt voor iedere ondergrond. Zo is het bijvoorbeeld niet mogelijk om een tegel te leggen op een ongelijke ondergrond. Bovendien moet de vloer stevig en duurzaam zijn, anders is het niet verstandig om tegels te leggen. Er bestaan verschillende soorten tegels die geschikt zijn voor iedere ondergrond. Zo kun je kiezen uit natuurstenen, keramische tegels of betonnen tegels. Natuurstenen tegels zijn het duurzaamst en bestand tegen alle weersinvloeden. Keramische tegels zijn ook erg duurzaam en kunnen op alle ondergronden worden gelegd. Betonnen tegels zijn de goedkoopste variant, maar niet zo duurzaam als de andere soorten tegels.

Hoe laat je tegels leggen?

Tegels laten leggen is een klus die best uitgevoerd kan worden door een professional. Er zijn namelijk bepaalde voorschriften waar rekening mee gehouden moet worden bij het leggen van tegels. Zo moet de ondergrond goed vlak zijn en mag er geen water in de tegelvoeg komen. De professionele tegelzetter weet precies hoe hij dit moet aanpakken en voorkomen. Daarnaast is het belangrijk dat de tegels goed worden aangelegd, zodat er geen lekkages of andere problemen ontstaan.

Je kunt ervoor kiezen om zelf tegels te leggen. Dit is niet moeilijk, maar je moet wel kennis hebben van de ondergrond en materialen die je gebruikt. Je loopt anders risico op beschadigingen of verkeerd aangelegde tegels. Het is dan ook aan te raden om de tegels te laten leggen door een professionele bedrijf.