Totaal zorg Wonen
Image default
Aanbiedingen

Hoeveel zonnepanelen zijn er nodig om een huis van stroom te voorzien

Zonnepanelen zijn een geweldige manier om schone, hernieuwbare energie op te wekken voor je huis. Door ze te installeren, kun je geld besparen op de langere termijn en daarnaast ook nog eens bijdragen aan het milieu. Maar hoeveel panelen heb je nodig? Hoeveel panelen je nodig hebt als huishouden, hangt af van de hoeveelheid stroom die het huishouden verbruikt. Daarnaast is het van belang in hoeverre deze stroom afkomstig is van de panelen. Het aantal benodigde panelen hangt ook af van de grootte van het dak. Om te bepalen hoeveel zonnecellen je precies nodig hebt, zul je dus een aantal berekeningen moeten maken. Hoeveel stroom verbruikt je huishouden? Als je veel stroom verbruikt, dan heb je dus meer panelen nodig dan iemand die minder verbruikt.

Grootte van het zonnepaneel

Zonnepanelen zijn er in verschillende maten. De grootte van het paneel hangt af van de hoeveelheid stroom die je wilt opwekken. De meeste huishoudens hebben tussen de 5 en 10 kilowatt zonne-energie per dag nodig. Een klein huishouden heeft misschien een systeem van 3 kilowatt nodig, terwijl een groter huishouden misschien een systeem van 10 kilowatt nodig heeft. Je kunt je eigen energiebehoefte schatten door je elektriciteitsrekening van het afgelopen jaar of de afgelopen twee jaar te bekijken. Dit geeft je een idee van hoeveel stroom er dagelijks verbruikt wordt in je huishouden. Naast de dagelijkse stroombehoefte moet je ook rekening houden met de grootte van je zonnepanelen systeem in relatie tot de beschikbare dakruimte. De meeste huizen hebben ongeveer 30 vierkante meter dakruimte nodig voor elke 1 kilowatt benodigde zonne-energie. Dit betekent dat een systeem van 3 kilowatt 90 vierkante meter dakruimte nodig heeft, terwijl een systeem van 10 kilowatt 300 vierkante meter dakruimte nodig heeft. Zodra je het oppervlak van je dak hebt berekend, kun je dit vermenigvuldigen met 0,25 euro. Hiermee bereken je het bedrag in euro’s dat je uiteindelijk in mindering kunt brengen op je belasting omdat je zonne-energie gebruikt. Voorbeeld: Een huis met een 3-kilowatt-systeem komt in aanmerking voor een belastingvermindering van 60 euro , terwijl een huis met een 10-kilowatt-systeem in aanmerking komt voor een belastingvermindering van 220 euro.

Vermindering van de ecologische voetafdruk

Zonnepanelen zijn een duurzame energiebron voor een woonhuis. Ze zijn een van de beste manieren om de ecologische voetafdruk van een huis te verkleinen en tegelijkertijd bij te dragen aan het milieu. Zonne-energie is in opkomst en als je besloten hebt om panelen in je huis te gaan installeren, dan heb je een goede beslissing genomen, zowel voor jezelf en je naasten als voor het milieu. Er zijn zoveel opties op de markt dat het moeilijk kan zijn om te bepalen wat het beste is voor jouw huis. Naast het doen van goed onderzoek, is het essentieel dat je potentiële verkopers vragen stelt over hun product en de toepassingen ervan.