Totaal zorg Wonen
Image default
Zakelijk

Welke printer moet ik kopen?

Is je printer stuk, of ben je toe aan een model die voldoet aan jouw eisen? Dan sta je waarschijnlijk voor een zoektocht waarvan je niet eens weet waar je moet beginnen. Daarom hebben we de verschillende printers en haar doeleinden onder elkaar gezet. Zodat jij in een handig overzicht direct weet welke printer het best bij jou past.

De all-in-one printer

Deze type printers zijn eigenlijk van alle markten thuis. Van het kopiëren van papieren tot het inscannen van bundels documenten. Met een all-in-one printer kun je alle kanten op. Een ideale printer voor zzp’er of voor de particulier die vaak iets te kopiëren heeft.

De wifi printer

Deze printer zegt het al, een printer welke gemakkelijk via wifi te bedienen is. Of je nou veel onderweg bent of gewoonweg geen zin hebt in een wirwar van kabels die uit je printer steken. De Wifi printer biedt een gebruiksvriendelijke optie voor jong en oud. De meeste printers bestuur je gemakkelijk met je smartphone of tablet.

De Kantoorprinter

Een kantoorprinter koop je niet iedere dag, en zijn vaak duurder in vergelijking tot andere printers. Dit komt voornamelijk omdat kantoorprinters intensief gebruikt wordt. Print je veel facturen of documenten? Dan raden we je aan op zoek te gaan naar een laserjet- kantoor printer.

De laserjet printer

De laserjet printer is een thermische printer, en maakt gebruik van tonerpoeder inplaats van inkt. Tonerpoeder is over het algemeen goedkoper dan inkt. Daarom is een laserjet een goede keuze wanneer je snel maar vooral veel documenten achter elkaar moet printen.

De inktjetprinter

De inktjet printer werkt op inktcartridges in plaats van toners. in tegenstelling tot de laserjet printers (welke ook in kleur kunnen printen) is deze printer uitermate geschikt voor het printen van foto’s of documenten waarvan de kleuren helder en strak moeten zijn. De gemiddelde inkjetprinter is goedkoper in aanschaf, maar de inkt cartridges kun je in veel gevallen prijzig noemen. Kies daarom altijd voor gecertificeerde huismerk inkt om deze kosten te drukken.