Totaal zorg Wonen
Image default
Sport

Welke blessures kun je oplopen als je niet goed opwarmt?

Hoe vaak heb je niet gezien dat sporters zich na de warming-up gaan stretching? Ze doen dit om blessures te voorkomen. Toch is een warming-up essentieel in het voorkomen van blessures, ook als je alleen van plan bent om een krachttraining te doen. Door de spieren op te warmen en lichaam voor inspanning klaar te maken, is de kans kleiner dat spieren en pezen overstrekken of zelfs scheuren.

Welke blessures kun je oplopen?

Een van de bekendste blessures die je kunt oplopen zonder op te warmen, is een tennisarm. Dit is een ontsteking van de pezen rondom de elleboog. tennisarm komt voornamelijk voor bij mensen die hun arm(en) veel gebruiken in het dagelijks leven of tijdens het sporten. Als je niet opwarmt, vergroot je de kans dat je tennisarm oploopt doordat de spieren en pezen worden belast waardoor ze overbelast raken. tennisarm is een blessure die veel voorkomt onder tennisers, maar ook bij mensen die regelmatig gewichten tillen.

Hamstringblessure

Een andere veel voorkomende blessure is een hamstringblessure. Dit is een scheuring van de spier in de bovenbeenspier. Deze blessure komt vooral voor bij mensen die vaak hardlopen of sprinten zonder hun spieren op te warmen. Als je niet opwarmt, vergroot je de kans dat je hamstringblessures oploopt doordat de spieren en pezen overbelast raken.

Een hamstringblessure is een veel voorkomende blessure onder hardlopers en sprinters. Hamstringblessures kunnen erg pijnlijk zijn en soms kan het nodig zijn om fysio te bezoeken.

Fysio is echter niet altijd nodig als je een blessure oploopt. Soms is het voldoende om de spier wat rust te geven, bijvoorbeeld door minder te gaan sporten of lichtere oefeningen te doen. Dit hangt natuurlijk af van de blessure en hoe ernstig deze is.

Heb je momenteel last van een blessure en weet je niet wat je moet doen? Maak dan een afspraak bij Rug Medisch Centrum. Zij kunnen je helpen sneller van een blessure af te komen.