Totaal zorg Wonen
Image default
Verbouwen

Wat moet je weten bij bodem isolatie kosten?

Bodemisolatie is één van de opties die je hebt als je je huis beter wilt isoleren. Bij bodem isolatie kosten moet je rekening houden met de specifieke situatie in jouw huis. Als de bodem van je huis goed droog is hoef je geen vochtprobleem aan te pakken en gaat het alleen om het isoleren van de bodem. Normaal gesproken wordt de isolatie van de bodem van je huis via de kruipruimte gedaan. Deze moet dan wel toegankelijk zijn. In dit artikel vertellen we je alles over bodem isolatie en wat het verschil is met vloerisolatie. Daarnaast leggen we uit wat je kunt doen om subsidie te krijgen op de isolatie werkzaamheden.

Wat is bodem isolatie?

Bij bodem isolatie kosten gaat het erom dat je de prijs weet van het isoleren van de bodem van je huis. Om de juiste prijs te bepalen kun je het beste een expert laten kijken naar de situatie ter plekke. Zo weet je zeker dat de prijs ook daadwerkelijk een indicatie geeft voor het isoleren van jouw kruipruimte. De expert kan dan zien of er alleen warmte isolatie nodig is of dat er ook een vochtprobleem moet worden opgelost. Bij bodem isolatie wordt de bodem van je huis geïsoleerd door isolatie materiaal in de kruipruimte aan te brengen. Dat kunnen parels zijn of chips of schelpen. Deze worden los op de vloer gelegd en zorgen ervoor dat kou en vocht niet door de ondervloer omhoog kunnen trekken. Dat zorgt er meteen voor dat er van onder het huis geen kou meer in je huiskamervloer kan komen.

Maak gebruik van een expert bij bodem isolatiekosten

Wij raden je aan een expert in te huren bij bodem isolatie kosten. Dan weet je waar je aan toe bent en je weet ook dat de uitvoering van de werkzaamheden op een professionele manier wordt gedaan. Verder weet een expert precies welke materialen het beste werken op de vloer van je huis. Zo hoef je je geen zorgen te maken om het juiste rendement. Het werken in een kruipruimte is vaak een vies klusje en het is fijn als je niet zelf de kruipruimte in hoeft om de vloer daar te isoleren. Zonder expert ook geen subsidie. Hoe dat zit leggen we zo uit.

Het verschil met vloerisolatie

Soms verwarren mensen de kosten van vloerisolatie met bodem isolatie kosten. Toch is dat wezenlijk anders. Bij vloerisolatie wordt onder de huiskamervloer isolatie aangebracht. Bij bodem isolatie wordt op de bodem van het huis of de kruipruimte isolatie materiaal aangebracht.

Kans op subsidie voor bodem isolatie kosten

De bodem isolatie kosten komen gedeeltelijk in aanmerking voor subsidie. Je kunt tot wel 30% van de investering terugkijken van de overheid. Daarvoor moet je wel een erkend bureau als Isolatiespecialist.nl de werkzaamheden laten verrichten en mag je niet zelf gaan klussen. Huur dus altijd een bedrijf in als je je huis wilt isoleren. Dat bespaart je een hoop en geld en de meeste bedrijven doen de subsidieaanvraag voor je.